„Dara iz Jasenovca“ ostvarila najveću zaradu po bioskopu u SAD

Kultura 08. feb 202116:51 35 komentara

Film “Dara iz Jasenovca” Predraga Gage Antonijevića je tokom prvog vikenda prikazivanja zabeležilo najveću prosečnu zaradu u odnosu na broj bioskopa u kojima se prikazuje, saopštio je Megakom film.

Kako se navodi, ostvarena je prosečna zarada od 1.251 dolara po bioskopu u kojima se prikazuje srpski kandidat za nagradu Oskar, dok je, kako se ističe, prosečna zarada po bioskopu za velike studijske filmove značajno manja.

POVEZANE VESTI:

Tako je, kako navodi Megakom film, u proteklom vikendu za film „Male stvari“ zarada iznosila 952 dolara po bioskopu, a za „Kruds: Novo doba“ 910 dolara po bioskopu.

Struktura publike koja je u proteklom vikendu gledala film „Dara iz Jasenovca“ je, po oceni Megakoma, veoma zanimljiva, pa je recimo 54 odsto publike ispod 35 godina starosti, što, kako se navodi, govori u prilog tome da film menja sliku i percepciju kod mladih o jednom od najozloglašenijih logora i potvrđuje njegov edukativni karakter.

Takođe, od ukupno ispitanog broja, 91 odsto gledalaca će film preporučiti, što je jedan od najvećih ikada zabeleženih procenata preporuke, ističe se u saopštenju.

„Dara iz Jasenovca“ se po ukupnoj zaradi proteklog vikenda nalazi na 18. mestu američke liste gledanosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare