Đuričko: Konačno mi se ostvario dečački san – imam bend

Kultura 27. nov 202317:39 6 komentara
Goran Srdanov/Nova.rs

Nikola Đuričko predstavio je danas prvi album svog benda Džoni Midnajt trio, kog čine pored Đurička koji svira gitaru i peva, i Aleksandar Panić zvani Meksiko koji svira bas i Srđan Milenković bubnjeve.

Album pod nazivom „Po sećanju“ u izdanju Džoni records se sastoji od devet obrada i dva originala, među kojima je prvi singl “Dobro te čuvaju”.

Promocija je počela tako što je Džoni ispisao grafit sa imenom svog benda jer kako kaže, u njegovo vreme, kad je pop kultura grafita bila izaražena,ako bend ima svoj grafit to je bio znak da je bend počeo sa radom.

„Konačno mi se ostvario dečački san, da imam bend, da snimim album. Mene sviranje zaista činim srećnim jer mislim da tako izbacujem svoju kretivnost koju nisam do sad imao gde da prikažem. Imao sam ja i pre bendove, svirao sam puno, muzika je uvek deo mene.“

Radan Popović

„Album se zove „Po sećanju“ jer sviram pesme uz koje sam odrastao, onako kako ih se ja sećam, na moj način, pričam priču po sećanju. Slavim tu muziku, slavim te autore i jako sam se radovao komunikaciji sa njima. Zamislite čujem se na primer sa legendom jugoslovenskog rokenrola Dadom Topićem, upoznao sam Slađanu Milošević, divna saradnja sa Fondacijom Milana Mladenovića… Moja dečačka želja je da imam trube u bendu, stupio sam u kontakt sa Filipom Bulatovićem koji je okupio džez muzičare, ali sam ih zamolilo da sviraju „malo prljavije“ što je moj fazon sviranja, a ne precizno kako oni inače sviraju. Bilo je jako uzbudljivo jer smo sarađivali na daljinu, duvačka sekcija snimljena u Beogradu i sve to je poslato na završni miks kod Michael Patterson-a u @PopAntipop u Los Anđelesu“, kazao je glumac.

On je rekao da je ovo bio vrlo kreativan period za njega, da je srećan i ispunjen.

„Jedva čekam prve reakcije, prve komentare ljudi kako im se dopada album i da će imati želju i da nas čuju uživo jer kako zvučimo na albumu tako zvučimo i uživo. I nadam se da će da mi ostvariti i drugi deo mog sna, a to je da sviram pred publikom“, izjavio je uzbuđeni Nikola Đuričko.

Na albumu možete čuti kako u verziji Džoni Midnajt Tria zvuče pesme, toponimi jugoslovenskog rokenrola: Zemlja EKV, Superstar Dade Topića, Amsterdam Slađane Milosević, Kad sunce opet zađe KUD idijota, Poljubi me Azra, Oko moje glave Šarlo Akrobata, Prevara Riblja čorba.

Autorske pesme su iz perioda kada je Nikola slušao tu muziku, i one su nastale po sećanju, jer nije imao notni zapis.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare