Dodeljena sredstva za snimanje filmova

Kultura 08. jul 202213:09 1 komentar
Shutterstock

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je donelo rešenje o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u kinematografiji za ovu godinu, po konkursku koji je raspisao Filmski centar Srbije.

Sredstva su dodeljena za kategorije Finansiranje unapređenja i razvoja filmskih scenarija, Sufinansiranje proizvodnje domaćih eksperimentalnih filmova i video arta i sufinansiranje razvoja projekata domaćih kratkih igranih filmova.

Na konkurs za Finansiranje unapređenja i razvoja filmskih scenarija prijavljen je 71 projekat, a podržano je sedam, i to: dugometražni igrani filmovi „Ale i Bauci“ autorke Ljubice Luković, „Gašpar“ (Nedeljko Кovačić i Dušan Ivanović), „Dodirni mi kolena“ (Bojana Babić i Anđela Dubljević), „Priča moje majke“ (Mirko Rudić), „Razgovor“ (Miloš Pušić), „E(m)igranti“ (Katarina Koljević) i „Kuća za ptice (Lora Džolić).

Od 17 projekata prijavljenih na konkursu za Sufinansiranje proizvodnje domaćih eksperimentalnih filmova i video arta podržano je pet, i to: esejistički eksperimentalni film „Maga 1909“ autorke Branke Pavlović, alternativni filmovi „I da nađem izlaz“ (Savina Smederevac), „Naše teritorije bb“ (Gordana Jovanović), „Vogue booth Banovci“ (Aleksandrija Ajduković) i video art „Ženska koreografija“ (Dragana Žarevac).

Na konkurs za sufinansiranje proizvodnje domaćih kratkometražnih igranih filmova je prijavljeno 30 projekata, a podržana su tri: „Orkestar“ (Đorđe Marković), „Kalafon“ (Vuk Bogdanović) i „Cvat“ (Tamara Broćić).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare