Dodeljene Zlatne macole, završen horor-metal fest u bivšoj Doljevačkoj klanici

Kultura 04. jul 202214:46 > 14:47 2 komentara
Promo / Slaughter festival

Dodelom nagrada "Zlatna macola 2022" završen je prvi Slaughter festival horor filma i hevi metal muzike koji se u Doljevcu održavao na prostoru nekadašnje klanice.

„Zlatna macola“ za najbolji horor film dodeljena je reditelju Norbert Fafenbihleru za film „2551.01: Dete“ (Austrija, 2021).

„Ovaj film koristi sofosticirani filmski izraz kojim se spajaju tekovine nemačkog ekspresionizma te američkog žanrovskog i evropskog andergraund filma. On pokazuje široki dijapazon izražajnih mogućnosti horor filma i zbog toga zaslužuje ovu nagradu“, stoji u odluci žirija Slaughter festivala u sastavu Alin Ludu Dumbrava, predsednik; Jovan Ristić, zamenik i dr Marko Pišev, član.

Nagradu za autorski metal nastup poneo je bugraski sastav „Rejuvenation“. Ova grupa iz Sofije oformljena je 2014. godine, a prvi EP objavilii su 2017. godine, zapažen Chronology Protection Conjecture’s Negation. U aprilu ove godine izašao je njihov album Cristalline.

Promo / Slaughter festival

Nastupima grupa Kramer, Mud Factory, Rejuvenation i Metallica real tribute, projekciom nagrađenog filma 2551.01: Dete i remasterizovane verzije filma Leptirica završen program na Slaughter festivalu 2022.

Slaughter festival organizuje udruženje građana Komplos Art Factory pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Opštine Doljevac. Na tri bioskopska platna i jednom 9D bioskopu i na dve nezavisne bine tokom tri dana trajanja festivala, selekciju od 20 filmova i 12 metal bendova, ispratilo je ukupno par hiljada posetilaca. Proteklo je sve bez i najmanje neprijatnosti u energičnoj atmosferi, naveli su organizatori.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare