Domaćom premijerom filma „Tell It Like a Woman“ počinje Festival italijansko-srpskog filma

Kultura 21. sep 202316:10 0 komentara
Promo

Festival italijansko-sprskog filma u Beogradu biće otvoren premijerom filma „Tell It Like a Woman”, u produkciji ILBE Grupe iz Rima, u saradnjii sa pokretom We do it Together, u petak u Jugoslovenskoj kinoteci.

Omnibus čini šest kratkih filmova, koje su režirale rediteljke iz različitih delova sveta: Lucia Bulgheroni, Silvia Carobbio, Catherine Hardwicke, Taraji P. Henson, Mipo O, Lucía Puenzo, Maria Sole Tognazzi i Leena Yadav. Različitim stilovima i pristupima predstavile su lično viđenje današnje realnosti položaja žena u svetu.

Internacionalnu glumačku ekipu čine poznata glumačka imena među kojima su i holivudske zvezde Margherita Buy, Cara Delevingne, Jacqueline Fernandez, Marcia Gay Harden, Jennifer Hudson, Anjali Lama, Eva Longoria, Jasmine Luv, Leonor Varela, Pauletta Washington i Anne Watanabe.

Produkciju filma potpisuje Iervolino & Lady Bacardi Entertainment (ILBE), čiji su osnivači Andrea Iervolino i ledi Monika Bacardi, u saradnji sa pokretom We Do It Together, koji je osnovala Chiara Tilesi, sa ciljem bavljenja društveno-angažovanim temama i osnaživanjem žena kroz film, umetnost i medije.

Deo animacije i CGI produkcije za film urađen je u ILBE Studios u Srbiji, pod supervizijom Pitera Nalija, direktora animacije i vizuelnih efekata u ILBE i producenta animacije na ovom filmu.

Originalna numera iz filma Applause, kompozitorke Diane Warren koju izvodi Sofia Carson nominovana je za nagradu Oskar za najbolju filmsku muziku i izvedena je uživo na ovogodišnoj dodeli Oskara. Ujedno, Chiara Tilesi dobitnica je prestižne Kineo & GC Human Rights nagrade za delovanje u okviru We Do it Together, na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu. Film Tell It Like a Woman prikazan je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Premijeri će prisustvovati Chiara Tilesi, osnivačica pokreta We Do It Together i Andrea Bosca, glumac u filmu.

Festival italijansko-srpskog filma će biti održan u periodu od 22. do 26. septembra u Jugoslovenskoj kinoteci.

Osnovan sa ciljem kulturno-umetničke razmene u oblasti kinematografije između Italije i Srbije, festival publici pruža mogućnost da uživa u savremenim filmskim ostvarenjima obe zemlje, dok je za filmske profesionalce značajan kao mesto susreta, razmene iskustava, ostvarivanja saradnji i upoznavanja sa dostupunim modelima finansiranja filmskih produkcija i koprodukcija.

Ovim susretima prisustvovaće italijanski i srpski producenti i dustributeri kao i distributeri i producenti balkanskih zemalja.

Festival je organizovan od strane udruženja za kulturu Excellence International, uz podršku Ministarstva za kulturu Italije, Ambasade Italije, Italijanskog instituta za kulturu, Ministarstva kulture Republike Srbije i Enit – nacionalnog udruženja za turizam Italije. Ulaz na sve projekcije u okviru festivala je slobodan.

Nastao pre tri godine kao rezultat dobrih odnosa i uspešne poslovne i kulturno-umetničke saradnje Italije i Srbije, studio za animaciju ILBE Studios, i ove godine sa zadovoljstvom podržava Festival.