Drugi sajam savremene umetnosti u Dorćol Platz-u

Promo

"Sajam savremene umetnosti" ("Contemporary Art Fair - CAF") održava se po drugi put u Beogradu, od 10 do 13. juna u prostoru Dorćol Platz-a .

„Sajam savremene umetnosti“ – „Contemporary Art Fair – CAF“ održava se po drugi put u Beogradu, od 10 do 13. juna u prostoru Dorćol Platz-a .

Povezane vesti

Cilj ove manifestacije, koja je osnovana prošle godine sa idejom i načelima velikih evropskih i svetskih umetničkih sajmova, je da naša savremena umetnost bude vidljivija u zemlji i inostranstvu, da bi vremenom postavili Beograd na kulturnu mapu velikih umetničkih dešavanja.

Otvaranje izložbe selektovanih dela je 10. juna u 19 časova, u Dorćol Platz-u.

Reprezentativnom postavkom biće predstavljeno 26 likovnih stvaralaca od kojih su mnogi na početku svoje karijere.

Takođe, učesnici ove smotre umetnosti su i dobro poznati, afirmisani autori. Svi oni će se predstaviti raznorodnim likovnim delima, različitih poetika, izvedenih u svim slikarskim tehnikama.

U toku trajanja sajma od 11 do 13 juna biće održane i brojne radionice na kojima će moći da učestvovuju i posetioci, a predavanja i demonstracije vršiće naši izlagači.

Organizatori sajma su galerija „Art for All“, galerija „N.EON“ i likovni umetnik Ivan Kocić.

Promo

„Srećna sam što se uprkos mnogim okolnostima koje nam nisu išle na ruku, drugi po redu „Contemporary Art Fair“ održava, što će 26 likovnih stvaralaca imati priliku da u festivalskoj atmosferi prikažu svoje radove i komuniciraju sa publikom. Svaka postavka je mini solo izložba svakog od učesnika“, rekla je Marija Milošević iz glerije „Art for All“ za N1 i dodala:

„Naš CAF, organski raste, malim, ali sigurnim koracima zahvaljujući entuzijazmu učesnika. Cilj nam je da poprimi internacionalni karakter i da u nastupajućem vremenu dobijemo još veću podršku medija, kulturnih institucija u državi, i publike kako bi svi zajedno postavili Beograd na mapu svetskih sajmova umetnosti, jer naši umetnici imaju mnogo toga da pokažu svetu“.

Komentari (0)

Vidi sve komentare