Džez festival u Botaničkoj bašti

Kultura 30. jun 202214:12 > 16:11 6 komentara
Ivana Čutura

Džez festival u Botaničkoj bašti “Jevremovac” (Jazz in the Garden) biće održan 2. i 3. jula. Na festivalu biće održano 14 koncerata na kojima će nastupiti najistaknutiji džez muzičari Srbije i gosti iz inostranstva.

Kapije Botaničke bašte za posetioce će biti otvorene od 15.30 časova, a program počinje u 16.00h nastupom Ivana Radivojevića Ivana Radivojevića&No Room For Squares.

U subotu 2. jula na Main stage-u kod Staklene bašte koncerti počinju u 17.00 časova, a prvi će nastupiti Vladimir Maričić Quartet, potom bend Naked i od 20.30h posetioce očekuje uzbudljivi program berlinskog sastava Jazzanova Live.

Na Garden stage-u će se od 16.30h odvijati ne manje atraktivan program u okviru koga će nastupiti Dragan Ćalina Quartet, sekstet Dragana Milovanovića, a od 19.30h James Brown Tribute Belgrade.

Drugog dana festivala, 3. jula publiku očekuje interesantan spoj džeza, hip-hopa i repa, tako da će gost na koncertu benda Manivi biti Skaj Vikler. Program na Main stage-u će biti nastavljen u istom stilu, pa će se kvartetu Maxa Kochetova priključiti popularni reper Marčelo. Festival će koncertom od 20.30h zatvoriti jedna od naših najboljih džez pevačica Jelena Jovović, koja će nastupiti sa bendom Jazz Junction.

Program na Garden stage-u u 16.30h otvara sastav Supersi, potom istaknuti predstavnici alternativne džez scene Bosque Sound Community, a od 19.30h kvintet Uglješe Novakovića.

Komentari (6)

Vidi sve komentare