Džon Malkovič na Feliks Romulijani u ponedeljak

Kultura 04. avg 202209:10 > 11:47 4 komentara
Prinrscreen

Američki glumac Džon Malkovič gostovaće 8. avgusta na Feliks Romulijani kod Zaječara, u okviru evropske turneje predstave “Paklena komedija / Ispovesti serijskog ubice”, koju izvodi sa Orkestrom Bečke akademije i Vroclavskim baroknim orkestrom.

Predstava “Paklena komedija – Ispovesti serijskog ubice” biće izvedena u okviru Zaječarskog kulturnog leta i ArtLink festivala, koji obeležava desetogodišnjicu.

Spektakl na Feliks Romulijani organizuju Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović” i Narodni muzej Zaječar, uz pokroviteljstvo gradskih vlasti Zaječara.

Malkovič se pre više od deset godina pojavio u “Paklenoj komediji” autora i reditelja Michaela Sturmingera, u kojoj igra glavnu ulogu serijskog ubice Džeka. U aktuelnoj postavci pridružuju mu se umetnici iz Beča i Vroclava, među kojima su dirigent Martin Haselboeck i soprani Chen Reiss i Susanne Langbein.

Uoči gostovanja na Feliks Romulijani, Malkovič i ekipa predstave nastupiće u Lincu i finskom gradu Turku, a turneju će potom nastaviti u Madridu, pa u Poljskoj.

Malkovič je poslednji put gostovao u Srbiji na 48. Festu u Beogradu 2020. godine, koji mu je dodelio nagradu „Beogradski pobednik“ za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, a i završen je njegovim muzičko-scenskim performansom “Muzički kritičar”.

Podršku za realizaciju predstave „Paklena komedija“ na Feliks Romulijani pružio je projekat “EU za kulturno nasleđe i turizam” koji finansiraju Evropska unija i Vlada Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ. Sponzori događaja su Eliksir Fondacija, UNIQA osiguranje i kompanija Zepter.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare