Festival savremene muzike Meta World, dela kompozitora iz Srbije i sveta

Kultura 06. dec 202211:18 1 komentar
Promo

Festival savremene muzike Meta World će se održati između 11. i 15. decembra, a predstaviće dela savremenih kompozitora iz Srbije i sveta.

Festival savremene muzike Meta World pokrenuli su osnivači i vođe našeg ansambla „Metamorfozis“, umetnički i bračni par, violončelistkinja Tatjana i violista Saša Mirković.

Tekuća, 17. po redu sezona ansambla, biće završena sa devet koncerata koji će se održati između 11. i 15. decembra u sali bioskopa Balkan i u legatu Josipa Slavenskog. Program je koncentrisan na dela savremenih kompozitora iz Srbije i sveta.

Biće priređene autorske večeri Draška Adžića i Lazara Đorđevića, a obeležiće se i 25 godina od smrti Vojina Komadine.

Publika će imati priliku da čuje i nekoliko svetskih i srpskih premijera, između ostalih dela Benjamina Jusupova iz Izraela, Pitera Fribinsa iz Velike Britanije, Marka Sinana iz Nemačke, kao i domaćih kompozitora Aleksandre Vrebalov i Pavla Popovića.

Osim članova gudačkog orkestra „Metamorfozis“ koji je okosnica festivala, svoje koncertne večeri imaće i kvartet „Bliss“ i trio „Monk“, a na listi solista su i soprani Alma Su Baute i Aneta Ilić, bariton Vasa Stajkić, pijanista Vladimir Gligorić i violista Saša Mirković.

Na koncertu posvećenom srpskim premijerama dela Petera Mahajđika (Slovačka), Pauline Oliveros (SAD) i Frederika Rževskog (Poljska) performerski udeo imaće i dizajnerka Dragana Ognjenović. Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Koncerte na festivalu podržali Ministarstvo kulture i informisanja, Sokoj, Nacionalna platforma Srbija stvara, Sekretarijat za kuturu Beograda, Fondacija Saša Marčeta, Piano Land, hotel Townhouse 27, porodica Komadina.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare