Film „Ključ“ najavljen kao srpski Da Vinčijev kod, uskoro u bioskopima

Kultura 18. feb 202217:17 > 17:201 komentar
Promo

Film "Ključ", reditelja Marka Sopića, premijerno će biti prikazan u utorak, 22. februara, u Kombank dvorani.

Glavne uloge u filmu tumače Sonja Kolačarić, Radivoje Raša Bukvić i Branimir Bane Popović uz podršku izuzetnog glumačkog tima koji čine Mirko Vlahović, Rastko Janković, Boris Komnenić, Ljubomir Ljuba Bandović, Džek Dimić, Isidora Građanin, Jelica Kovačević…

Trejler filma koji se pojavio na mrežama već je zadobio podršku publike koja će imati priliku da ga pogleda u svim bioskopima širom Srbije odmah nakon premijere, navode producenti, i dodaju da pričom i kvalitetom produkcije okarakterisan kao domaći Da Vinčijev kod, film Ključ, donosi intrigantnu temu borbe za veoma vrednu Vizantijsku relikviju – Konstantinovo blago, zaostavštinu Despota Stefana.

Promo

Svetu relikviju, koja predstavlja simbol vrhunske moći, želi da poseduje tajna organizacija katoličke crkve. Za taj zadatak angažuje mafijaškog bosa (Branimir Popović) i njegovu „vojsku“ i aktivira svoje ljude koji se nalaze u svim strukturama društva, uključujući i policiju.

Glavna junakinja filma Vera (Sonja Kolačarić) iznenada dolazi u centar te borbe, a vrtlog događaja zahvata i njen intimni život, jer se između nje i Nenada (Raša Bukvić), čiji je zadatak da zaštiti svete relikvije, naporedo razvija i ljubavna priča.

Borbu za sveto istorijsko blago odvija se u centru Beograda dok život ljudi teče uobičajenim tokom, među zidinama magičnog Kotora, na pustim putevima Zlatibora i u šumama Durmitora, u haosu noćnih klubova, među zgužvanim čaršavima senovitih spavaćih soba i u moćnoj tišini crkvenih zdanja, a ostavlja krvave tragove, uništene karijere, slomljena srca i niz posmrtnih kovčega.

Scenario za film Ključ koautorski je rad Bojane Đoković i Miladina Ševarlića, direktor fotografije Aleksandar Jakonić, a autor muzike Nikola Burovac. Producent filma je Milenije Perišić, a izvršnu produkciju potpisuje produkcijska kuća Film Star.

Komentari

Vaš komentar