Fondacija Tanja Petrović: Dragan Ambrozić laureat nagrade za afirmisanje kulture u medijima

Kultura 25. feb 202423:53 0 komentara
Fondacija Tanja Petrović

Fondacija "Tanja Petrović" objavila je da je muzički kritičar Dragan Ambrozić ovogodišnji dobitnik nagrade za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima.

Nagrada će laureatu biti uručena u sredu, 28. februara, u Jugoslovenskoj kinoteci, navedeno je na Fejsbuk stranici te fondacije.

U obrazloženju piše da je Ambrozić, (muzički kritičar „Vremena“) uspeo da spoji strast i znanje, alternativu i meјnstrim, neposrednu angažovanost i promišljanje o muzici i pop kulturi, piše na sajtu tog nedeljnika.

POVEZANE VESTI

„Sve je manje rubrika kulture u našim medijima a naša je namera da ukažemo da upravo u tim malobrojnim prostorima postoje dragulji novinarstva, koji mogu da budu i uzor i inspiracija“, navodi se u obrazloženju.

Sa te dve reči, kako je istaknuto u obrazloženju, bi mogao da se opiše ovogodišnji dobitnik nagrade Fondacije „Tanja Petrović“.

Ambrozić je 11. dobitnik nagrade Fondacije „Tanja Petrović“ ustanovljene u znak sećanja na prerano preminulu novinarku, urednicu i autorku u medijskim redakcijama kulture i izdavačkim kućama Tanju Petrović (1967- 2013).

Petrović je bila i gradski sekretar za kulturu u Beogradu a ceo profesionalni život posvetila je kulturi i njenom promovisanju, piše na portalu SEEcult.org.

Osnivači te fondacije su Antonela Riha, Borut Vild, Vojka Pajkić Đorđević, Katarina Španić Ostojić, Olivera Milošević, Srdan Golubović, Tamara Pupovac i Jelica Greganović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!