Glumci BDP-a i SNP-a zajedno na bini uz poslednju numeru, ovacije za Torbicu

Kultura 08. nov 202112:10
Izvor: Krvave svadbe / Foto: Srđan Doroški

U Beogradskom dramskom pozorištu završen je ovogodišnji mini festival „Naši dani“, gostovanjem predstave „Krvave svadbe“ Federika Garsije Lorke, u režiji Igora Vuka Torbice u subotu. Ovo izvanredno izvođenje, publika je pozdravila stojećim ovacijama, naveo je SNP.

Direktor Drame SNP-a, Milovan Filipović, istakao je da su „Naši dani“ u potpunosti opravdali očekivanja, te da naredni krug festivala očekujemo u maju.

„Pre svega, ogromnu zahvalnost dugujemo Beogradskom dramskom pozorištu za sjajnu organizaciju i nezaboravno gostoprimstvo. Sve predstave izvedene od 2. do 6. novembra naišle su na izuzetan prijem i kod publike i kod kolega iz BDP-a. Razgovori nakon predstava bili su sadržajni i vrlo otvoreni. Izneto je pregršt pohvala na račun naših predstava, glumaca i pozorišta. Ono što je po mom mišljenju najlepši utisak „Naših dana“ je velika podrška koju smo na svakom koraku osetili. Reakcija mladih glumaca BDP-a nakon izvođenja predstave „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ je jedinstvena i nezaboravna. Trenutak kada su se glumci dva pozorišta zajedno našli na sceni i otpevali i otplesali poslednju muzičku numeru, daje ovom festivalu i ovoj ideji pun smisao”, istakao je Filipović.

On je rekao i da sve čestitke zaslužuju i naši glumci i ljudi iz tehnike SNP-a za besprekorna izvođenja na scenama gde su uslovi prilično drugačiji u odnosu na matičnu. „Posebno je važno naglasiti i požrtvovanje mladih glumaca Dušana Vukašinovića, Peđe Marjanovića i Aljoše Đidića koji su za veoma kratko vreme uskočili u uloge, zamenivši bolesnog kolegu i na taj način omogućili samo održavanje festivala“.

Tokom pet dana, od 2. do 6. novembra, beogradska publika je uživala u pet predstava Srpskog narodnog pozorišta: „Tartif“ autorski projekat Igora Vuka Torbice, po motivima originalne Molijerove drame, „Veštice iz Salema“ Artura Milera, u režiji Nikite Milivojevića, „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ Tijane Grumić, u režiji Sonje Petrović, „Bura“, rađena po delu Vilijema Šekspira, u režiji Kokana Mladenovića i „Krvave svadbe“, u režiji Igora Vuka Torbice.

Komentari

Vaš komentar