Goran Bogdan: Kažu „novo normalno“, šta je ovde normalno

Kultura 30. mar 202111:36 > 11:476 komentara

Nagrade, traženost i popularnost su upitna stvar, promenljiva kategorija, to brzo dođe i ode, brzo se to menja, nije lako trajati, rekao je glumac Goran Bogdan u Novom danu. "To vas tera da stalno nešto novo istražujete", dodao je.

Zavrseno je snimanje serije „Vreme zla“, po romanu Dobrice Ćosića, u kojoj tumači jednu od uloga. „Dosta smo radlili, šest meseci smo snimali seriju, mislim da će publika biti zadovoljna“, rekao je on i dodao da su mu sve draže istorijske uloge.

Kako je naveo, scenario je prvi uslov kada bira ulogu, ali i ekipa i ostali uslovi mogu biti presudni faktor. „Zavisi i od trenutka života, možda vam nekad nešto više paše, u drugom trenutku ne“, objašnjava.

Kroz ulogu glumac otkriva lika kojeg igra i saznaje o sebi sve više, kaže Goran Bogdan.

„Kopanje po sebi je ono što je najprimamljivije u tom poslu, u traganju, ljubav prema tom poslu, uvek je zabavno, daje beskonačnu mogućnost za igru, čeprkanje po sebi je igranje sa sobom“, dodaje.

Govoreći o slučajevima prijavljivanja seksualnog nasilja koje potresaju i javnost i srpsko glumište, on je rekao da je najbitnije da „koleginice budu zaštićene“.

„Dobro je ohrabriti da prijave. Ali ne radi se o tome da li su se kolege podelile, bitno je da koleginice budu zaštićene“, naveo je.

Upitan o uslovima rada u vreme korone, on je rekao da se nada da je ovo samo jedna epizoda i da neće biti nova realnost i da će stati što pre.

„Mislili smo kad je počelo da će trajati večno, ali počeli smo sa snimanjima, rade pozorišta, nastavljamo, borimo se. Šta je ovde normalno, kažu – novo normalno, u stvari nije normalno“, zaključio je.

Komentari

Vaš komentar