Indirekt muzički festival: Edukativna i izvođačka platforma za umetnike regiona

Kultura 09. nov 202112:15 0 komentara
Promo / Indirekt Showcase

Yan Dusk & Hari Kvoter, Balans, Neprijatno mi je, Klinika Denisa Kataneca, Kukla, Klotljudi, Radnik, Žen, Ana Avramov, Koala Voice, Yus Yus, Trobecove krušne peći, Azza & kapale, 21. vek, Lenhart Tapes Orchestra, Presing, Cactus Fields i Gazorpazorp - neki su od regionalnih muzičara koji će učestvovati na ovogodišnjem INDIREKT showcase festivalu - mestu susreta i mestu početaka muzičke industrije, kako navode organizatori.

Događaj koji se bazira na kombinaciji koncertnih nastupa i etabliranih, i nadolazećih umetnika sa tribinama i diskusijama na temu muzičke industrije, trendova u marketingu, razmene iskustava, kontakata i još mnogo toga, održava se 12, 13. i 14. novembra u Domu omladine Beograda.

Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji i smanjenju budžeta, ovogodišnji „Indirekt“ organizovan je sa velikim entuzijazmom, po prvi put na jednom mestu: 12, 13. i 14. novembra u Domu omladine Beograda, koji je prepoznao važnost „Indirekt-a“ i pružio ovom događaju tehničku i marketinšku podršku.

„Indirekt“ je u konstantnom umetničkom i komercijalnom usponu. Kako organizatori navode u najavi predstojećeg događaja, uspešno su prevazilazili poteškoće i pokazali značajan progres u smeru u kome bi želeli da se razvijaju, u čemu im svakako pomažu fleksibilnost i prepoznavanje potrebe vremena i njegovih izazova.

Tako će se ovogodišnja koncepcija u nekim aspektima razlikovati od prethodnih. Ceo događaj dobija i novi vizuelni identitet, a muzička selekcija orijentisana je na region Balkana, uz plan da se festival razvija i izvan regionalnog okvira.

Indirekt je trodnevna internacionalna muzička konferencija posvećena muzičarima i njihovoj edukaciji. Indirekt predstavlja edukativnu platformu za muzičare, a kroz koncerte ujedno je i izvođačka platforma za mlade i etablirane muzičke umetnike i pomaže im u daljoj afirmaciji, uz edukaciju nove slušalačke publike. Ova platforma je tokom prethodnih godina povezivala umetnike, muzičare, izdavače, promotere, festivale, urednike, novinare, audio inžinjere i publiku iz celog regiona. Festival se ove godine održava sedmi put.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!