Jair Vardi: Beogradski festival igre jedan od najboljih u Evropi

Kultura 15. mar 202219:50 1 komentar
N1

Beogradski festival igre jedan je od najboljih festivala igre u Evropi, a znam ih sve, rekao je danas u Beogradu izraelski koreograf Jair Vardi.

„Pre 46 godina sam prvi put u Beogradu, nastupao sam, to je bilo davno, sada sam jako srećan da sam opet ovde. Ovaj festival svake godine dovede neku trupu iz Izraela, ta razmena za nas je veoma vazna. Nema mnogo dobrih festivala u Evorpi, a ovo je jedan od dobrih, čestitam vam na tome“, rekao je Vardi.

U Operi i teatru Madlenianum sutra počinje 19. Beogradski festival igre dugočekivanim nastupom Lajns baleta Alonza Kinga iz San Franciska.

Ovogodišnji Festival otvoriće besedom izraelski umetnik – igrač i koreograf Jair Vardi, direktor Centra za igru i pozorište Suzan Delal iz Tel Aviva, inače jedan od idejnih tvoraca BFI.

Vardi je na konferenciji za novinare rekao i da poznaje celu plesačku scenu u svetu, a da je beogradski festival igre jedan od najboljih u Evropi.

„To što BFI predstavlja, i ove godine sa Lajns baletom, sjajna je prilika i za nas, da vidimo šta se događa u svetu sa plesom. To je divno i hvala“, kazao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare