Jevtović: Dmitrović postao ministar, a opšte je poznato da je imao ispade

Kultura 12. feb 202120:21 > 20:5110 komentara

Zbog napada i uvreda na društvenim mrežama, glumac Ivan Jevtović prijavio je ministra za brigu o porodici i demografiju, Ratka Dmitrovića policiji. "Ako sam ja prozvan moralnom nakazom, možda je trenutak da dođe do promene na ministarskom mestu", poručuje Jevtović i dodaje da se mnogi glumci zbog uloga "razvlače" na društvenim mrežama.

Kako je ispričao Jevtović za N1, posle predstave „Srebrtenica. Kad mi ubijeni ustanemo“ su se pojavili komenatri, a jedan od komentara bio je Ratka Dmitrovića, koji tada nije bio ministar i koji je, kaže Jevtović, pokrenuo lavinu komentara.

„Ja sam tada, kako mi je sugerisano, disciplinovano sve uradio, prijavio policiji. Policija je obavila svoj zadatak i posle je naglo prestalo razvlačenje po mrežama i time sam zahvalan. Očekivao sam da ćemo od ministarke dobiti neku reakciju, ispalo je kao da je Dmitrović nagrađen za nešto što je delikatno, postao je ministar, a da je opšte poznato da je imao takve ispade“, kaže Jevtović.

Naglašava da ministarka kulture nije reagovala.

Pročitajte i:

„Niti sam očekivao, imamo milijardu pitanja, razvlačenje je slično u vezi sa kolegama Borisom Isakovićem i njegovom suprugom, upozoravam da ljudi vode računa šta rade, sve što se pojavljuje na mrežama je neizbirsivo. Budimo odgovorni, vodimo računa šta se radi, ako sam ja prozvan moralnom nakazom, možda je trenutak da dođe do promene na ministarskom mestu“, poručuje.

U predstavi „Vox Dei – Građanska neposlušnost“, koju je režirao Zlatko Paković, sudi se predsedniku Srbije, kojeg igra Jevtović.

„Prijatno iskustvo, u našoj pozorišnoj realnosti smo napravili suđenje Vučiću i ostalima… Spremajući se za predstavu, mi smo proučili Ustav koji se krši svakodnevno u mnogo slučajeva. U predstavi je došlo do katarzičnog trenutka, jer je Vučić imao katarzu, gde je shvatio da je odgovoran i da je spreman da snosi konsekvence, nadam se da će se to desiti“, kaže glumac.

Smatra da je problematično to što se ne produžava dozvoljeno vreme za rad pozorišta.

„Sve kolege da sve ovo vreme kvalitetno rade, mi imamo spremne predstave, nove predstave, jedva čekamo da se stvari unormale, da se zabrana pomeri na 22. Nije mi jasno zašto je za publiku koja sedi disciplinovano nemoguće da se dopusti igranje predstave, to bi bilo korisno za narod. Bila je najava da će ministarka da donese pozitivne preokrete, ništa se nije desilo. Kultura je poslednji vagon u našem vozu, ništa se nije promenilo, to nije vezano samo uz ovu vlast“, smatra Jevtović.

Na pitanje kako će u budućnosti izgledati rad pozorišta i predstave, Jevtović kaže da je zabrinut, jer je nestala navika konzumiranja kulture.

„Prošla godina je tu naviku ugrozila vezano za koncerte i pozorište, mi ćemo morati da krenemo iznova u edukaciju šta su pozorišta, nadam se da je dobar trenutak da se uvedu nove scene, da otvorimo mogućnost za mlade ljude“, rekao je.

Komentari

Vaš komentar