Jutarnji.hr: Čačkao telefon u pozorištu, pa mu je prišao Sergej Trifunović…

Kultura 08. feb 202318:39 > 18:51 62 komentara
N1

Na predstavi "Voz" u kojoj glavne uloge tumače Vojislav Brajović i Sergej Trifunović, koja je odigrana u nedelju uveče u HNK u Rijeci okupila se brojna publika, a ulaznice su bile besplatne. Međutim, javlja Jutarnji.hr, jedan od muškaraca u publici nije prestajao da petlja po svom mobilnom telefonu, pa mu je Trifunović prišao i oduzeo telefon.

Ovo je za taj portal ispričalo nekoliko ljudi koji su došli na predstavju, piše Jutarnji.hr.

Pročitajte još:

Portal podseća da je pre par meseci David Runc, dirigent na čelu Zagrebačke filharmonije, zaustavio početak koncerta nakon što je nekome zazvonio telefon, što je izazvalo reakcije u javnosti.

O incidentu je pisao i portal Večernji.hr, navodeći da je prema izveštajima medija publika neprestano pravila galamu, što je smetalo glumcima, a vrhunac je bio jedan muškarac koji nije odustajao od mobilnog telefona, zbog čega mu je prišao Trifunović i oduzeo mu uređaj.

„Sergej Trifunović se više puta u izvedbi referisao na kašalj iz publike, jer ga jednostavno nije bilo moguće ignorisati. U jednom trenutku je osobi u prvom redu poručio da ‘slobodno otvori bombonu jer im nimalo ne smeta’, a zatim i publici kazao neka samo oni pričaju, jer nema smisla da se s njima nadglasava. Dok je kružio po parteru, momku koji ga je vrlo očigledno fotografisao i snimao, oduzeo je mobilni, bacio ga na pod i zaradio aplauz“, prenosi Večernji list reči gledalaca.

Sam Trifunović je kasnio komentarisao da mu je „malo falilo, jedno pet puta“ da predstavu prekine, ali dan kasnije je nakon izvođenja predstave u Zagrebu zahvalio publici za „najfantastičniji doživljaj koji je imao na sceni“, navodi ovaj portal.

Predstavu „Voz“ Zvezdara teatra iz Beograda ljubiteljima pozorišta u Rijeci predstavili su Veće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije i Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“.

„Voz“ se tumači kao filozofska drama o dva čoveka koji se susreću na železničkoj stanici – profesoru Belom, koga igra Brajović, i bivšem zatvoreniku Crnom, koga igra Sergej Trifunović.

Na samom početku, Crni spasava Belog da se ne baci pod voz i odvodi ga u svoj stan gde se odvija cela radnja. Crni je bivši osuđenik i vernik, dok je Beli ateista i profesor. Nakon upoznavanja, razgovaraju o smislu i besmislenosti, mogućnostima i željama, razočarenju i nadi, te o pitanju zašto živimo i zašto je Beli pokušao da se ubije, piše Jutarnji.hr.

Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, već želi da podstakne publiku na razmišljanje.

„Ovo nije pozorišna predstava. To je nešto sa čim ćemo se svi suočiti do kraja života, voz bez konduktera, čiji se početak, kraj i tačke puta ne znaju“, rekao je Trifunović, navodi Jutarnji.

Predstava je nastala po tekstu Kormaka Makartija, u režiji Vojislava Brajovića, koji je ideju za režiju dobio nakon gledanja filma „The Sunset Limited“ po Makartijevom delu, u režiji Tomija Li Džonsa 2011. godine, u kojem su uloge igrali Džons i Semjuel L. Džekson.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare