Kičić: Vlasta Velisavljević je drugima prenosio optimističan pogled na svet

Kultura 24. mar 202119:05 > 19:48 3 komentara

Vlasta Velisavljević je odbijao da prihvati ružan život, bio je pozitivan i optimističan i stoički je odbijao da prihvati drugačije, rekao je glumac Gordan Kičić za N1.

„On je u jednom trenutku verovatno odlučio da će da bude takav, da će imati tu vrstu percepcije stvarnosti, i to je bilo jedino moguće za njega i time se rukovodio do kraja života“, rekao je Kičić prisećajući se kolege.

Povezane vesti:

Filmski, televizijski i pozorišni glumac Vlasta Velisavljević preminuo je danas od posledica koronavirusa u 95 godini.

Govoreći o poznanstvu sa njim, Gordan Kičić je rekao da je Velisavljević drugima prenosio optimističan pogled na svet, koji je unosio i u uloge koje je tumačio.

„Vlasta Velisavljević će ostati u mom sećanju kao dinvo, plamenito blago sa kim sam imao priliku da radim, da se družim i radujem njegovim uspesima“, rekao je on.

Prisetio se i snimanja filma „Mala noćna muzika“, u kom je Velisavljević tumačio ulogu bake, za šta je dobio i glumačku nagradu.

„Kada smo ga obukli i kada sam to video, bilo je najnormalnije da on bude baka“, kaže Kičić.

Dodaje da je Velisavljeviću „jako prijalo da se igra sa nama i ponaša još infantilnije od svih nas zajedno“.

„Tužno mi je, ali s druge strane znam da je živeo život sa velikom lepotom, imao je velike prepreke u životu i karijeri. On je to prevazišao i pobedio život“, rekao je Kičić.

Komentari (3)

Vidi sve komentare