Ko su finalisti nagrade Milan Mladenović 2022

Kultura 03. avg 202214:15 > 14:43 1 komentar
Zadužbina Milana Mladenovića

"Zadužbina Milana Mladenovića" objavila je imena finalista za godišnju Nagradu koju dodeljuje u znak sećanja na Milana Mladenovića. Žiri je u finale uvrstio 12 pesama od kojih će jedna postati novi laureat godišnje Nagrade.

Ovo su pesme koje su ušle u finale:
BRAT – Nataleé
DOMA – Dina Jashari

FATAMORGANA – Porto Morto
HODAJMO NA RUKAMA – Relej
KREĆEM SE – proto tip
LJUBIMO SE – Luka Rajić

OPET – Ljubičice&Co.
OPROSTITE, OPROSTITE, OPROSTITE – Šiza
PRJATUČKI (KDO BO REŠIL SVET) – MRFY
RIJEČ – Seine

SAMO TI I JA – Sentineo
ZAVRTI ME – Šajzerbiterlemon

Regionalni žiri koji odlučuje o Nagradi Milan Mladenović 2022 preslušao je 219 pesama prijavljenih na konkurs i opredelio se za 45 polufinalista. Sada je izbor sveden na 12 kompozicija, koje su se svojim kvalitetom izdvojile i prokrčile put do finala Nagrade koja će u organizaciji Zadužbine Milana Mladenovića biti dodeljena četvrti put ove godine.

Nakon glasanja žirija u sastavu Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija) poznato je 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji, navela je Zadužbina.

Nagrada “Milan Mladenović” ustanovljena je 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Mladenovićevoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan njegovog rođenja. Prošle godine nagrada je dodeljena grupi Ana & The Changes za pesmu “Tu”.

Dobitnici Nagrade Milan Mladenović biće nagradjeni statuetom Zadužbine i novčanom nagradom koja iznosi 3.000 evra, a poseban poklon dobiće i najinovativniji bubnjar ili bubnjarka – „Firchie Drums“ doboš.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare