Koikoi: Uveliko se pripremamo, Konstrakta već ispala carica na svim frontovima

Kultura 15. dec 202218:16 3 komentara

Muzička senzacija Konstrakta sa bendom „Zemlja gruva", te jedan od najuticajnijih indi rok sastava nove generacije Koikoi, biće predstavnici domaće scene na najuglednijoj muzičkoj smotri u Evropi, festivalu Eurosonic Noorderslag, koji će biti održan od 18. do 21. januara 2023. u Groningenu. O tome su za N1 govorili Marko Grabež i Emilija Đorđević iz benda Koikoi.

„Uveliko se pripremamo za taj naš najveći koncert koji treba da se desi u Groningenu. Jako smo srećni što se to dešava, nismo očekivali da Koikoi tako odjekne u Evropi“, rekla je Emilija Đorđević.

Zadovoljni su što predstavljaju domaću scenu tamo, a podsećaju i da ima dosta naših odličnih bendova koji su aktivni. „Kotrlja se naša scena“, dodaje muzičarka.

Marko Grabež rekao je da kada su počinjali pre dve godine, istraživali su i koji su to festivali za mlade bendove i gde bi mogli da ciljaju i ulažu snage, a pokazalo se da je to upravo Eurosonik. „Eurosonik je broj 1 showcase festival za mlade bendove, to je kao jedna velika pijaca gde dođe 500 najbitnijih agenata iz čitave Evrope i sveta. Imamo slot od 45 minuta za naš nastup, ali ti u pet minuta moraš nekoga da kupiš“, objašnjava.

Konstrakta i Zemlja gruva nastupiće 19. januara na centralnom trgu u Groningenu, dok će se bend Koikoi istog dana u okviru festivalskog programa predstaviti publici, ali i agentima, bukerima i najvažnijim akterima evropske festivalske industrije.

„Konstrakta je već ispala carica na svim frontovima, gde god je mogla je iskoristila priliku da pomene Koikoi, i celu kampanju oko Eurosonika i ona gradi kao predstavljanje Srbije zajednički, što je divno. Cela kampanja i podrška iz Srbije je divna i hvala svima i Konstrakti što je tu za nas“, dodao je Grabež.

Nedavno je Koikoi objavio i spot za single „Hrast“, a to je četvrti videospot sa prošlogodišnjeg debitantskog albuma „Pozivi u stranu“ (Moonlee Records), kojeg je u produkciji „Vrabac Film“ snimio reditelj Nikola Stojanović sa direktorom fotografije Mladenom Teofilovićem.

U spotu za pesmu „Hrast“, pratimo četvoro radnika (članove benda) koji kao aveti tumaraju kroz distopijski zaboravljeni i napušteni dom zdravlja.

Komentari (3)

Vidi sve komentare