Kokan Mladenović povodom murala: Terate nas u gerilu i dobićete gerilu

Kultura 10. nov 202116:53 0 komentara
N1

"Vi nas terate u gerilu i dobićete gerilu! Do pobede! Je suis Aida Ćorović", napisao je reditelj Kokan Mladenović na svom Fejsbuk profilu povodom jučerašnjih dešavanja u vezi sa muralom posvećenom Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici.

Pozorišni reditelj Kokan Mladenović,reagovao je na svom Fejsbuk profilu povodom jučerašnje zabrane protesta protiv murala posvećenom Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici.

POVEZANE VESTI

„Međunarodni sud za ratne zločine presudi da je general Ratko Mladić kriv za ratne zločine nad civilima, uključujući i genocid u Srebrenici. Desničarska bagra, koje je pun Beograd, od Predsedništva i Skupštine, do stadiona i ulice, oslika mural njemu u čast i počinje skrivena kamera – policija ne pronalazi i ne hapsi one koji na sramotu našeg naroda glorifikuju one koji su taj narod osramotili, već čuva mural sa njegovim likom od građana koji poštuju zakone i koji pokušavaju da dokažu da nismo svi zločinci, da Radovan Karadžić, Ratko Mladić. Slobodan Milošević i ostala krvava žgadija nisu i nikada neće biti ono što predstavlja bit svih nas.
Vi nas terate u gerilu i dobićete gerilu! Do pobede! Je suis Aida Ćorović!“, napisao je Kokan Mladenović.

U Njegoševoj ulici danas je bačena kofa kreča na mural posvećen Ratku Mladiću, a zatim se kod tog murala okupila grupa mladića koja pokušava da spere farbu i da ga vrati u pređašnje stanje. Član Socijaldemokratske partije Đorđo Žujović je bacio kreč na mural sa likom Ratka Mladića. Prethodno su aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović juče privedene nakon što su gađale murala Ratku Mladiću jajima. Policija je juče još blokirala sve prilaze muralu koji se nalazi na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića. Desničare i demonstrante razdvajao je kordon policije.