Kolege o Vlasti Velisavljeviću: Imao je nešto što nas je sve bodrilo…

Kultura 24. mar 202111:23 > 11:37 1 komentar
Nova.rs / Nemanja Jovanović

Vlasta Velisavljević bio je duhovit, šarmantan, darovit glumac, imao je to nešto što nas je sve bodrilo", rekao je reditelj Zdravko Šotra, u čijoj seriji “Aleksandar od Jugoslavije” je Velisavljević odigrao poslednju ulogu, a koja se trenutno emituje na TV Nova S. Vlasta Velisavljević preminuo je danas od posledica koronavirusa u 95 godini.

„S njim se znam preko 60 godina. Bili smo prijatelji i saradnici. Bio je čudo od čoveka, čovek od vitalnosti. On je u ovim godinama bio u stanju da sedne i odjuri do Berlina na kratko da obavi šta treba i da se vrati”, priča Šotra za Nova.rs.

POVEZANE VESTI

“Igrao je u ovoj mojoj seriji ‘Aleksandar od Jugoslavije’ i bio je dragocen zbog te vitalnosti. Nemamo više glumaca takvog uzrasta kao što je on, eto tako. Duhovit, šarmantan, darovit glumac… Imao je to nešto što nas je sve bodrilo. Nije obraćao pažnju na godine, živeo je život kakav je želeo, i nije uključivao mnogo taj nesretni alkohol kao mnogi”, kaže Šotra. “Živeo je zdravo i dugo. Pogođen sam jako jer smo decenijama prijatelji, da ne kažem vekovima. Nedostajaće nam“, dodao je on.

Glumica Jelisaveta Seka Sablić, koja je zajedno sa Vlastom Velisavljevićem bila deo mnogobrojnih projekata, kaže da je glumac do poslednjeg trenutka bio vitalan i da će ga pamtiti kao izuzetnog prijatelja i kolegu.

“Uvek je bilo veliko zadovoljstvo, čak bih rekla i uživanje raditi sa Vlastom. U zadnje vreme sam zaista bila u nekoliko poslova, projekata sa njim. On je bio u punoj snazi, vitalan, iako je bio u dubokim godinama. Bio je dobar, tražen, disciplinovan, odgovoran i u najboljem smislu reči dobar glumac i kolega. Mnogo mi je žao da ga je odnela ova glupa, odvratna boleština”, rekla je glumica za Nova.rs.

Gojković: Simbol Beograda i zlatnog doba jugoslovenskog filma

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministar kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća povodom smrti glumca Vlaste Velisavljevića.

„Sa velikom tugom sam primila vest o smrti doajena srpskog glumišta Vlaste Velisavljevića. Odlazak legende srpskog i jugoslovenskog filma, televizije i pozorišta ostavlja veliku prazninu u svakom od nas. Vlasta Velisavljević ostaće upamćen po jedinstvenoj životnoj energiji i širokom osmehu. Čovek koji je zračio pozitivnom energijom i toplinom, sa izuzetnim smislom za humor, simbol Beograda, zlatnog doba jugoslovenskog filma i jednog vremena. Prepoznatljiv po glumačkim bravurama a zapravo vrlo jednostavan, Vlasta Velisavljević odlazi u nezaborav. U ime Ministarstva kulture i informisanja i svoje lično ime upućujem izraze najiskrenijeg saučešćaˮ, navela je Gojković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare