Komemoracija Sanji Iliću: Bio je svestran kompozitor i uzor mladima

Kultura 11. mar 202116:111 komentar
Izvor: Fonet

Aleksandar Sanja Ilić bio je svestran kompozitor, svojim muzičkim jezikom znao je da govori i na filmu i na televiziji, pozorištu i na koncertnoj bini, bio je veliki stvaralac, čovek od integriteta, uzor mladima, rečeno je u četvrtak na komemoraciji koja je održana u Radio televiziji Srbije.

Na početku komemoracije prikazan je televizijski omaž Sanji Iliću, a zatim su se minutom ćutanja članovi porodice, prijatelji i kolege oprostili od kompozitora, koji je preminuo u 70. godini od posledica kovida-19.

Povezane vesti

Odgovorna urednica muzičke redakcije RTS Silvana Grujić rekla je da je Sanja Ilić, koji je i osnivač grupe Balkanika, za muzički program RTS bio vezan od početka karijere podjednako u zabavnoj i instrumentalnoj muzici, šou programima, pesmi Evrovizije, primenjenoj muzici, kao i u muzici za TV serije i pozorišne predstave.

„U trenucima važnog profilisanja nacionalnog muzičkog identiteta Sanja je spojio tradiciju i popularnu muziku, odlične izvođače i sa svojom Balkanikom obišao zemaljsku kuglu“, rekla je Grujić.

Ona je istakla da iza Sanje ostaju muzika, brojni zapisi i televizijske emisije.

Aranžer Slobodan Marković rekao je da je Sanja Ilić bio veoma vredan i neverovatno kreativan.

„Stvarao je sa lakoćom, ali i veoma sofisticirano“, rekao je Marković i istakao da je „Sanja donosio fantastične pesme“ dodavši da je Ilić uvek bio „optimista i pokretačka snaga“.

Od Sanje Ilića oprostili su se i glumac i reditelj Irfan Mensur, član benda Balkanika Mladen Lukić i reditelj Radoš Bajić, a komemoraciji je prisustvovao i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Sanja Ilić biće sahranjen u petak u krugu porodice.

Komentari

Vaš komentar