Koncertni film benda Buč Kesidi u devet gradova regiona

Kultura 13. jun 202113:121 komentar
Promo

Bend Buč Kesidi snimio je svoj prvi bioskopski muzički film pod nazivom „Buč Kesidi: Euforija uživo“. Ovo filmsko-muzičko ostvaranje donosi nova izvođenja pesama sa hvaljenog albuma „Euforija“ i nekoliko starih hitova, a sve to na filmskom platnu.

Film će biti prikazan u devet gradova regiona u Cinestar bioskopima širom regiona: u Beogradu (18. juna), Novom Sadu (19. juna), Pančevu (20. juna), zatim Splitu, Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Sarajevu i Banja Luci, piše FCS.

Članovi benda biće prisutni na svim premijernim projekcijama na druženju sa fanovima posle projekcije filma u svim državama prema važećim epidemiološkim merama, navode organizatori.

Kako izgleda kada Luka Racić i Zoran Zarubica, dvojac koji stoji iza naziva „Buč Kesidi“, odluče da produže zakupljeni termin u poznatom televizijskom studiju i spontanim koncertom onemoguće snimanje reklame „Yugodiskaća“, najveće firme koja se bavi proizvodnjom disko kugli, publika može saznati u novom filmu naziva „Euforija uživo“ čiji su idejni tvorci David Jovanović i Đorđe Kosić.

„Buč Kesidi“, mužički dvojac koji je regionalnu scenu osvojio muzikom koja ima odrednice indi popa, indi roka i eletkropopa, 2019. godine je predstavio drugi studijski album „Euforija“, a publika u filmskom ostvarenju „Euforija uživo” imaće priliku da vidi šta se dogodilo tog dana u studiju i kako je izgledao njihov koncert iz „hiljadu devetsto šezdeset i neke“.

Osmišljen u formi ekranizovanog koncerta sa interesantnim zapletom koji nas vraća u epohu 60-ih i 70-ih godina, film će publici omogućiti da uživa u koncertnom izvođenju numera koje su obeležile album „Euforija“. Među njima su istoimena pesma koju je publika odmah sjajno prihvatila, kao i „Nema ljubavi u klubu“, „Đuskanje ne pomaže“, „Nedelja ujutru“, „TIHO“ i druge.

„Naš plan je bio da krajem 2020. godine, s obzirom na to da nismo imali koncerte, za publiku snimimo lajv sešn koji bi trajao 20-ak minuta, a koji bismo postavili na internet i dali da se pušta na televiziji. Tražeći reditelja za to, našli smo Davida Jovanovića i njegovu ekipu. On je bio veoma voljan da radimo, ali je i postepeno razvijao početnu ideju i razmeru celog projekta, dok na kraju nismo došli do toga da imamo zapravo pravi muzički film“, objašnjavaju članovi benda.

Režiju filma „Euforija uživo“ potpisuje David Jovanović, koautori scenarija su David Jovanović i Đorđe Kosić. Glumačku ekipu, pored članova benda „Buč Kesidi“, čine: Miona Marković, Jana Bjelica, Tamara Milošević, Nikola Pavlović, David Jovanović, Vladimir Jocović, Branislav Platiša, Jovan Savić, Rajko Orlić.

Izvršni producent filma je Relja Milanković za Bassivity Studios – novi sektor u okviru poznate produkcijske kuće Bassivity, koja najavljuje rad na novim filmskim i serijskim ostvarenjima.

„Buč Kesidi“ je, kako sami kažu, „levoruki disko pop-rok elektro boj bend duo“ iz Pančeva. Čine ga prijatelji iz srednje škole Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), koji zajedno sviraju od 2013. godine. Početak uspeha benda vezuje se za 2016. godinu kada izbacuju prvi studijski album „Posesivno-ospulsivni hospul“.

Dve godine nakon toga, 2018. počinju da rade na novom albumu, na kom isprobavaju novi zvuk uz pomoć sintisajzera i semplova. Krajem 2018. godine izlazi singl „Nema ljubavi u klubu“, koji vrlo brzo postaje hit. Upravo on je bio prelomna tačka u karijeri benda. Tokom 2019. godine objavili su još tri singla i spota – „Đuskanje ne pomaže“, „TIHO“ i „Subota“, da bi krajem godine izašao i album „Euforija“.

Bend je dostigao regionalnu popularnost, o čemu svedoče milionski pregledi na You Tube-u, rasprodati koncerti, kao i nagrade za koje su nominovani i koje su osvojili, navodi se. Neke od njih su nominacija IMPALE za Evropski nezavisni album godine, GODUM nagrada za najbolje mlade snage 2020, 2020 MAC Awards – Alternativna pop numera godine (za „Nema ljubavi u klubu”), ELLE Style Awards 2020 – Up-And-Coming Artist nagrada, RUNDA nagrada 2020 – Najbolja pesma (za singl „Nedelja ujutru”), Adria Muzzik Video Awards – Najbolji video (za spot za pesmu „TIHO”).

Na jesen 2020. godine objavili su vinil albuma „Euforija“.

Komentari

Vaš komentar