Krstović: Čin stvaranja je lepota, crvene tepihe ne volim

Kultura 25. nov 202115:201 komentar
Izvor: N1

"Uživam u činu stvaranja, proba predstave, snimanja filma, sve ono posle, i crveni tepisi - to ne volim, i uvek to radim na silu. Sam čin stvaranja je lepota i tu je pravo osećanje našeg posla, ovo drugo mene ne dira", kaže glumac Miodrag Miki Krstović, dobitnik nagrade „Raša Plaović“, koju Narodno pozorište u Beogradu dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim pozorišnim scenama u sezoni 2020/2021. Dobio ju je za ulogu Miloša u predstavi „Cement Beograd“ u režiji Sebastijana Horvata i produkciji Beogradskog dramskog pozorišta.

U obrazloženju žirija se navodi da je „u svom dosadašnjem glumačkom radu, Miodrag Krstović često igrao junake koji mu najviše leže – ljude sa viškom duše, što postaje njihova priroda, ne uvek pravilno shvaćena. U tom svom umeću, Krstović je u drami„ Cement Beograd otišao najdalje, tamo gde ga vrlo malo umetnika glume može stići, gde između scene i publike nema više nikakve distance. I sve to gotovo nevidljivo, nečujno, neuhvatljivo. Vrhunski“

„Nisam znao ni da sam kandidovan, pa je usledio šok kad sam čuo, pa dok sam na sceni slušao obrazloženje – rekao sam da posle ovog obrazloženja više neću moći da igram ovu ulogu jer dostići to je teško. Nagrade pomere čoveka, to jeste lepo, ali postaju i obaveza“, kazao je glumac.

On je naveo da je tokom rada na predstavi osetio ogromnu lepotu. „Raditi zaista divan tekst, sa takvim rediteljem, osetio sam se kao da me Bog pomazio što sam u prilici da radim sa njim, a zamislite sreću da imate partnerku Milenu Zupančič! Ogroman dar je to, i moje osećanje je da tu nagradu delim sa njom, jer kad imate takvog partnera logično je i da ste vi tako dobri“, istakao je Krstović.

Kako je dodao, tekst predstave, rad sa ekipom, posebno mladim glumcima – nagoveštavao je da rade nešto ozbiljno i dobro, i da nastaje velika predstava.

„Zahvalan sam što je Sebastijan odabrao mene, ali zahvalan sam i upravniku BDP Jugu Radivojeviću koji je aminovao tu odluku Sebastijanovu, da ne uzme čoveka iz kuće“, rekao je Krstović, navodeći da je Radivojević svojim upravljanjem vratio BDP na mesto gde je nekada i bio taj teatar. „Svaka čast Jugu“, zaključio je.

Komentari

Vaš komentar