Kultni EKV albumi ponovno dostupni na streaming servisima

Kultura 11. mar 202311:15 12 komentara
Printscreen

Ponovo su na digitalnim servisima dostupni EKV albumi ,,Ljubav", ,,Samo par godina za nas", ,,Dum Dum" i ,,Neko nas posmatra". Albumi su remasterizovani direktno sa originalnih studijskih traka kako bi se postigao vrhunski kvalitet zvuka. Remaster albuma ,,Ljubav" i ,,Samo par godina za nas" potpisuje Nenad Kuzmić, a ,,Dum Dum" i ,,Neko nas posmatra" Dragiša Uskoković Ćima i Marko Milivojević, nekadašnji članovi EKVa.

Remasterizovana izdanja dostupna su na digitalnim servisima zahvaljujući saradnji PGP RTS i Zadužbine Milana Mladenovića.

U susret 2024. godini i obeležavanju četiri decenije od objavljivanja prvog albuma legendarne grupe, ponovo će biti objavljeno svih osam studijskih albuma EKVa. Sveobuhvatna diskografija jednog od najvećih autorskih bendova na teritoriji bivše Jugoslavije rezultat je dugotrajne međunarodne saradnje koju su ostvarili PGP RTS, ZKP RTV Slovenija i Zadužbina Milana Mladenovića.

,,Budući da je sledeće godine 40 godina od objavljivanja albuma Katarina II, to na poseban način treba i obeležiti, pa ćemo ovu važnu godišnjicu proslaviti ekskluzivnim boks setom. Tu će biti svih osam albuma EKVa i kao bonus lajv izdanje“, otkrio je Vladimir Graić, direktor PGP RTS.

,,Mislim da nismo samo remasterizovali albume ,,Dum Dum“ i ,,Neko nas posmatra“, već da smo ih restaurirali. Pokušali smo da izvučemo ono što se ne čuje u pozadini, i ova dva albuma sada zaista zvuče kao da je neko staro izgužvano pismo raširio ponovo i učinio ga čitljivim. Milan, Magi i ostali mislim da nas gledaju odozgo i ovo je divna prilika da se podsetimo sreće, žara i energije kakvi se više ne viđaju“, emotivan je bio Marko Milivojević, koji je zajedno sa Dragišom Uskokovićem učestvovao u ponovnom oživljavanju kultnih izdanja.

Nenad Kuzmić, koji je remasterizovao ,,Ljubav“ i ,,Samo par godina za nas“ istakao je da je najbolji kompliment koji je dobio bio iz redova Zadužbine Milana Mladenovića. ,,Kao da je neko skinuo ćebe sa zvučnika“ kazala mu je Maja Maričić, predsednica Upravnog odbora Zadužbine. ,,Ponosan sam ona postignut rezultat, budući da sam veliki poštovalac EKVa i da je to bend uz koji sam sazrevao“, dodao je Kuzmić.

,,Ovo što od danas možete da čujete na digitalnim muzičkim servisima donosi bolji kvalitet zvuka i EKV će biti dostupan i nekim novim generacijama, što je, između ostalog, cilj našeg rada. Od danas možete da uživate i u zvaničnom youtube kanalu Ekatarina Velika Official koji smo pokrenuli kako bismo sve materijale koji se tiču EKVa objedinili na jednom mestu. Za početak tu je restauriran spot za pesmu Dum Dum“, još jednu novost je na promociji ova četiri digitalna izdanja doneo Nikola Jovanović, upravitelj Zadužbine Milana Mladenovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare