Lake Dance Palić – novi Festival nezavisnog američkog filma

Kultura 15. okt 202116:47 0 komentara
Promo

Novoosnovani Lake Dance Palić, Festival nezavisnog američkog filma, biće održan od 25. do 27. oktobra u bioskopu Abazija na Palićkom jezeru. Palic American Independent Film Festival – PAIFF, pružiće publici presek aktuelnih tokova i tendencija u savremenom američkom art filmu, koji poslednjih godina privlači svojom svežinom i inovativnošću sve više pažnje svetske filmske kritike ali i publike, saopštili su organizatori.

„Ako pogledamo festivalsku ponudu na Paliću, jasno je odakle motivacija da se napravi festival nezavisnog američkog filma. Publika na Paliću i u Subotici, ima istančan ukus što pokazuje i Festival Evropskog FIlma Palić i brojni drugi filmski festivali i revije. Lake Dance je filmski festival koji će upotpunuti filmsku i kulturnu ponudu i nastaviti da neguje filmsku publiku“ rekao je Miroslav Mogorović, direktor Lake Dance festivala. Umetnički direktor PAIFF Lake Dance-a je Nikolaj Nikitin, dugogodišnji selektor FEF Palić, što publici već garantuje kvalitetan odabir festivalskih filmova.

Festival otvaraju filmovi „Love“ i „The City“ Vladana Nikolića, srpskog autora koji živi i radi u Njujorku. Zbog epidemiološke situacije Vladan Nikolić nije u mogućnosti da doputuje u Srbiju, ali će na otvaranju festivala publika imati prilike da razgovara sa njim o filmovima, američkom indi filmu, inspiraciji putem video poziva.

Na prvom Lake Dance festivalu biće održana i srpsku premijeru pobednika Tribeca festivala „Brighton 4th“ čiju režiju potpisuje Levan Koguašvili.

Festival će doneti ostvarenja perspektivnih filmskih stvaralaca koji se bave kratkometražnim i dugometražnim nezavisnim filmom – bogatu filmsku ponudu koja često nije praćena marketinškim kampanjama a izaziva veliku pažnju gledalaca i filmskih kritičara širom sveta. Na ovom festivalu, domaća publika, a i domaći filmski stvaraoci i kritičari, steći će konkretan uvid u nove teme i umetničke forme svetski poznatih autora nezavisnog filma i savremene tokove u kinematografiji.

Festival se održava u bioskopu Abazija na Palićkom jezeru, a publika širom Srbije moći će deo programa da prati i online, na filmskoj platformi Moj OFF.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!