Lečić prvi put na sceni posle optužbi, ispred pozorišta transparent

Kultura 25. okt 202109:47 > 09:5826 komentara
Izvor: Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Glumac Branislav Lečić sinoć se prvi put pojavio na sceni u predstavi „Generalna proba samoubistva“ u Zvezdara teatru, nakon što je pravosnažno oslobođen od optužbi za silovanje mlađe koleginice Danijele Štajnfeld, piše Nova.rs.

Dve devojke i mladić su pre izvođenja komada ispred pozorišta držale transparent „Verujemo Danijeli Štajnfeld“, piše Nova.rs.

Osim Lečića, u predstavi igraju Branimir Brstina, Igor Đorđević i Dubravka Kovjanić, a publika ih je tri puta pozvala na bis.

Komad „Generalna proba samoubistva“ premijerno je izveden 12. decembra 2008. godine, a tada su u glumačkoj podeli pored Lečića i Brstine bili Ana Franić i Janoš Tot.

Dušan Kovačević je ovu svoju dramu definisao kao gorku komediju o laži, ukazujući time na tok zbivanja i njenu metaforu. „Priča o jednom propalom arhitekti, filmskom producentu i čoveku koji je došao do ograde mosta rešen da se strmekne u ladni Dunav istovremeno može biti i priča o narodu koji je sebe doveo u istu poziciju“, navodi se u opisu. Predstava je osvojila brojna priznanja.

Nakon što je prigovor advokata Danijele Štajnfeld na rešenje o odbačenoj krivičnoj prijavi protiv glumca Branislava Lečića odbijeno od strane Apelacionog javnog tužlaštva početkom avgusta, oglasila se glumica i najavila je tada da „borba za istinu nije završena“.

Više javno tužilaštvo je prethpdno zaključilo da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Komentari

Vaš komentar