Lena Kovačević o „Nije loše biti čovek“: Film koji će publika voleti

Kultura 29. nov 202112:39 3 komentara
N1

"Nije loše biti čovek" jeste film koji ima "retro vajb", složila se Lena Kovačević, džez pevacica, dodajući da je to ostvarenje vrlo moderno u priči, ali je istovremeno rađeno na klasičan način. "Publika će dobiti flim koji voli i nema priliku često da vidi", ocenila je ona.

Novi film Dušana Kovačevića, na čiju se premijeru čeka već godinu dana, posle mnogo odlaganja zbog pandemije stiže pred publiku 7. decembra. Naslovnu pesmu „Lepe laži„ za koju je muziku komponovao Momčilo Bajagić Bajaga, izvode Lena Kovačević i Gordan Kičić.

„Baziran je na njegovoj drami Kumovi, to je jedna realna bajka. Mnogo toga film poručuje, priča i o svetu životinja, koji se manje vidi očima, a više oseti – ta spona između glavnog glumca Vojina Ćetkovića i psa je vrlo važna“, dodaje pevačica.

Muzika je, kako kaže, uvek bila važan deo filma njenog oca. Pesme pričaju i priču scenarija, to je fino tkanje između pesama i onoga što se dešava u filmu“.

Ona je rekla da je njen najveći zadatak na filmu bio snimanje muzike. „Nemam ja mnogo replika, za nas muzičare mnogo je lakše da se kroz muziku izražavamo, nisam neki govornik, ali bilo mi je zanimljivo sa glumcima da radim. Sa stanovišta muzičara mnogo čega zanimljivog može da se vidi na snimanju“, zaključila je.

Glumci inače dobro pevaju i često su dobri muzičari, ima takvih primera i kroz svoje uloge su opisivali kakva im je strast muzika, rekla je još Lena Kovačević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare