Leskovački pobednik Darku Bajiću i LIFFE festivalu

Kultura 17. sep 202116:44
Izvor: Foto: Fadil Šarki

Leskovački Internacionalni festival filmske režije LIFFE i njegov umetnički direktor Darko Bajić prvi su dobitnici nagrade „Leskovački pobednik“ koju dodeljuje grad Leskovac. Priznanje je dodeljeno za afirmaciju kulture i umetnosti i samog grada Leskovca, čiji je LIFFE postao brend.

Na današnjoj svečanosti u Skupštini grada Leskovca povodom uručenja nagrade, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je izjavio da kultura može biti jaka samo ako počiva na jakim stubovima kulture.

„A naši stubovi kulture su Leskovački kulturni centar, organizator LIFFE festivala, Narodni muzej, Narodno pozorište, Istorijski athiv…. Grad Leskovac izdavaja 9,1 posto budžeta za kulturu upravo da bi ove institucije napravile kvalitetne programe. LIFFE festival je postao leskovački brend, jer je reč o festivalu sa kvalitetnim programom, organizovanim na visokom nivou, koji kao takav prevazilazi republičke okvire i dostiže regionalni nivo“, dodao je.

Prvi lauret “Leskovačkog pobednika”, reditelj i umetnički direktor LIFFE-a Darko Bajić zahvalio je na priznanju.

„Naš cilj je od početka bio da u Leskovcu napravimo veliki festival koji ćemo ostaviti mladosti koja dolazi. Ovaj pobednik pripada i Sanji Conić, direktorki Leskovačkog kulturnog centra, Draganu Joviću i Darku Zloporuboviću, i kompletnom timu Leskovačkog kulturnog centra, zatim Darji Bajić, i naravno onima koji su nas nažalost napustili, a utkali su deo sebe u LIFFE, a to su Dragan Radović i dugogodišnji selektor LIFFE-a Milan D. Špiček“, naveo je.

Jedna od gošći 14.LIFFE-a, a nekadašnja članica žirija na LIFFE festivalu, glumica Tanja Bošković je prenoseći svoje utiske o manifestaciji rekla: „Važno je da se građani Leskovca osećaju kao da su u samom centru sveta. Ovih dana Leskovac je centar našeg filmskog neba.“

Komentari

Vaš komentar