LP duo sa Kaleidoskopa kulture ide u Linc, Split, Holandiju…

Kultura 04. sep 202220:13 0 komentara
LP Duo / Promo

LP Duo počinje večeras koncertnu turneju umetničko-naučnog projekta Beyond Quantum Music, koncertom u okviru Kaleidoskopa kulture (Novi Sad 2022), nakon čega slede koncerti na festivalu Ars Electronica (Linc, 9.septembra), u Splitu (19.septembra) i Beogradu (3.oktobra).

LP Duo će u okviru Kaleidoskopa kulture premijerno predstaviti nove originalne autorske kompozicije koje su nastale u okviru umetničko-naučnog projekta Beyond Quantum Music, a tokom rezidencijalnog boravka na Tehničkom univerzitetu u Delftu (Holandija).

Sonja i Andrija su u ovom periodu imali priliku da sarađuju sa najistaknutijim kvantnim fizičarima i mirkobiolozima iz celog sveta, uključujući i naučnike sa univerziteta u Oksfordu i Kopenhagenu. Zvuke kvantnih kompjutera i pomeranja atoma publika će biti u prilici da čuje pod plaštom već prepoznatljivog muzičkog jezika koji će LP Duo izvesti na inovativnim instrumentima – Duality hibridnim klavirima.

Radi se o projektu koji su Sonja i Andrija razvijali u okviru svoje istoimene kompanije u saradnji sa inženjerima ugledne američke firme HTEC a uz podršku Fonda za inovacionu delatnost. Projekat Beyond Quantum Music, je produžetak pionirskog evropskog projekta Quantum Music, započetog 2015. godine sa idejom istraživanja zvuka i muzike kvantnog sveta kroz dijalog i eksperimente muzičara, kvantnih fizičara i elektroinženjera. Nosilac projekta je Muzikološki Institut SANU.

Nakon Novog Sada, LP Duo će projekat predstaviti i na čuvenom festivalu Ars El-ektronica u Lincu, a potom i na koncertima u Beogradu i Holandiji.

LP Duo su u prethodne dve godine bili izuzetno inspirisani pa je nedavno objavljen i njihov novi album ,,Dead Sea” u izdanju najveće svetske izdavačke kuće za klasičnu muzike, Universal Music, čiji su Sonja i Andrija ekskluzivni artisti. Nakon albuma Duality (2019) i spajanja naizgled nespojivih svetova, Dead Sea je album koji nastaje i komunici-ra kroz dodir sa najfinijim unutrašnjim doživljajima i emocijama.

,,Putnici pokušavaju da se vrate u tačku polaska, ali shvataju da je to nemoguće jer ih je samo putovanje već promenilo. “ LP Duo, Sonja Lončar i Andrija Pavlović, o albumu Dead Sea.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!