Make the Scene! – Pulski filmski festival i UM otvorili prijave za međunarodnu radionicu i pitching TV serija

Kultura 02. apr 202414:51 0 komentara
Make The Scene
Promo

Pulski filmski festival i United Media pokrenuli su partnerski projekat “Make the Scene!” i objavili poziv na međunarodnu radionicu razvoja scenarija televizijskih serija. Najboljem projektu pripašće nagrada u vrednosti od 10.000 evra.

Pozivaju se talentovani autori i autorke, zajedno s produkcijskom kućom ili samostalno, da predstave svoje originalne i kvalitetne projekte igranih televizijskih serija koji će odjeknuti u svetu savremenog storytellinga. Prijave za radionicu “Make the Scene!”, koja će se održati u sklopu 71. Pulskog filmskog festivala, otvorene su od 2. do 30. aprila 2024.

Projekti se prijavljuju putem obrasca dostupnog na stranicama Festivala:

>>> PRIJAVA

Predselekcioni žiri Pulskog filmskog festivala i United Medije do početka juna odabraće šest najboljih projekata koji će učestvovati u radionici na kojoj će autori pod stručnim vodstvom mentora u dva modula dodatno razvijati svoje projekte i pripremati se za pitching koji će se održati tokom Pulskog filmskog festivala. Prvi modul održaće se onlajn 15. i 16. juna 2024, a drugi uživo na Pulskom filmskom festivalu od 15. do 17. jula 2024.

Na Festivalu će stručni žiri odabrati najbolji od šest projekata kojem će pripasti nagrada u vrednosti od 10.000 evra i ekskluzivna prilika za dalji razvoj projekta u saradnji s United Medijom, vodećom medijskom kompanijom u jugoistočnoj Evropi koja posluje u osam zemalja, a iza sebe već ima realizovanih 40 serijskih projekata koji su adaptirani i prodati u više od 30 zemalja sveta.

U konkurenciju ulaze igrane televizijske serije bez ograničenja na format, broj epizoda i žanr. Projekti moraju biti napisani na engleskom jeziku, a broj prijava po kandidatu nije ograničen. Uslov je da prijavljeni projekti na prethodnim takmičenjima, javnim pozivima i slično nisu dobili finansijsku podršku ili nagradu bilo koje vrste. Mogu da se prijave projekti iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Slovačke, Češke, Severne Makedonije, Crne Gore, Kosova, Albanije, Grčke, Bugarske, Rumunije, Italije i Austrije.

Prijave moraju da sadrže kratku biografiju autora, odnosno autorskog tima, logline, sinopsis serije, sinopsis pilot epizode, karakterizaciju likova, treatment sezone i dve raspisane scene u obliku scenarija. Komisija za selekciju projekata primaće prijave pod šifrom, tj. bez informacija o podnosiocu.

71. izdanje Pulskog filmskog festivala održat će se ovog leta od 11. do 18. jula. U čarobnoj Areni, raskošnom Istarskom narodnom kazalištu i pulskom Kinu Valli biće prikazani najbolji hrvatski filmovi, manjinske hrvatske koprodukcije, atraktivan međunarodni program “Greater Adria” usmeren na evropski i nezavisni film, i posebna poslastica za širu publiku – “PoPularni program”, koji u Arenu donosi globalne hitove snažnog autorskog rukopisa. Saradnja Pulskog filmskog festivala i United Medije, kao i pokretanje radionice i pitchinga televizijskih serija “Make the Scene!” vredan je doprinos razvoju festivalskog industrijskog programa PulaPRO prema međunarodnoj sceni.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!