Marčelo: Ostanak kod kuće 17. decembra znači siguran pristanak na gore

Kultura 02. dec 202309:46 19 komentara
Nova.rs/Filip Krainčanić

Muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo pozvao je sve građane i građanke Srbije da iskoriste prilike 17. decembra i da ne slušaju apsolutno nikakav i ničiji predizborni marketing, "sve su odavno čuli, te da tog dana izađu i glasanjem jednostavno kažu kako se lično osećaju".

„U prodavnici. Ili dok dišu zagađeni vazduh. Da li se osećaju bezbedno u svojoj zemlji. Da li veruju institucijama. Nek se niko ne zavarava: ostanak kod kuće tog dana znači siguran pristanak na to kako se osećaju, i siguran pristanak na gore. Ako makar procenjuju da postoji „manje zlo”, onda nema razloga da dalje trpe ovo najveće i najgore“, naveo je Marčelo u intervjuu za Danas.

Na pitanje da li smo kao narod psihički ojačali ili prosto otupeli i postali roboti, on je dodao da smo „mi žilavi, to nas je u toliko navrata održalo i spaslo, ali žilavost je u suštini sposobnost trpljenja i njena logična krajnja tačka jeste, nažalost, otupelost“.

„To je poslednji mehanizam samoodbrane i preživljavanja: da se pogase svi radari i senzori za registrovanje onog dela stvarnosti koji doživljavamo otrovnim a ne tiče nas se direktno. Međutim, većina tih indirektnosti zapravo je lažna, i mi se sve više uveravamo kako nam sve ono za šta smo mislili da nije naša priča polako dolazi na kućni prag i ulazi u domove. Mislim da je celi svet trenutno na takvom mestu, mi ovde samo imamo neke dodatne, domaće razloge“, istakao je Marčelo.

Povezani video:

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare