Miki Manojlović glumac godine u Hrvatskoj, nagradu dobio za ulogu u „Stricu“

Kultura 30. jan 202318:06 4 komentara
N1/arhiva

Predrag Miki Manojlović proglašen je za glumca godine u Hrvatskoj, a medijska nagrada "Zlatni studio“ dodeljena mu je za ulogu u filmu "Stric", saopšteno je.

Medijska nagrada „Zlatni studio“ dodeljuje se u pet kategorija: film, televizija, pozorište, muzika i radio, stručni žiri za svaku od pet kategorija bira pet najboljih kandidata, a konačnu odluku donosi publika.

Povezane vesti

Film „Stric“ reditelja Davida Kapaca i Andrije Mardešića je psihološki triler u kome glavne uloge igraju Predrag Miki Manojlović, Goran Gogo Bogdan, Ivana Roščić i Roko Sikavica, a radnja filma prividno se odigrava krajem 80-ih godina u vreme Božića u tadašnjoj Jugoslaviji.

Porodica – otac, majka i sin – dočekuju strica iz Nemačke u „idiličnoj atmosferi“, a stric koji se vraća kući za praznike, osim poklona sa sobom donosi napetost i stres koji se tokom boravka polako pretvaraju u psihološko maltretiranje.

Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Karlovim Varima i beogradske premijere na Festivalu autorskog filma, film „Stric“ je na bioskopskom repertoaru u Srbiji, Crnoj Gori i BiH.

Film „Stric“ nagrađen je na festivalu u Karlovim Varima, Puli, Leskovcu, Smederevu, kao i u Nemačkoj, Makedoniji, Španiji, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare