Na prolećnoj izložbi u galeriji Arte i rani radovi Marine Abramović

Kultura 31. maj 202110:15 0 komentara
Arte / Marina Abramović

Galerija ARTE od danas predstavlja izložbu svoje bogate kolekcije umetničkih radova, koja broji neke od najeminentnijih jugoslovenskih umetnika, ali i umetnika iz Evrope i sveta, saopštila je ta galerija.

Radove velikana jugoslovenskog slikarstva kao što su: Sava Šumanović, Petar Dobrović, Milan Konjović, Bora Stevanović, Ljubica Cuca Sokić, Petar Omčikus, Mića Popović, Vladimir Veličković, i radove mnogih drugih istaknutih umetnika, čiji se radovi nalaze u domaćim i svetskim muzejima i galerijama, publika će moći da vidi u periodu od 31. maja do 10. juna.

POVEZANE VESTI

Kuriozitet izložbe su rani, slikarski radovi Marine Abramović.

Ovo je 14. po redu izložba kolekcije ARTE galerije, kojom galerija želi da pruži umetničkoj publici priliku da uživa u remek delima najboljih predstvnika moderne i savremene umetnosti, navodi ta galerija.

ARTE galerija ima godišnju praksu da organizuje izložbe svoje kolekcije, koja se konstantno menja i raste, i uspeva svake godine da prezentuje nove umetničke radove, slike i skulpture.

Prolećna izložba radova iz kolekcije ARTE galerije otvara se u ponedeljak, 31. maja na adresi Andrićev venac 12, od 17 do 20 časova.

Izložba traje do 10. juna.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!