Nakon koncerta „Pobeda nad koronom“, otkazane i sve predstave u januaru u Nišu

Kultura 15. jan 202218:58 0 komentara
N1

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a prema preporukama Gradskog štaba za vanredne situacije, sve predstave u niškom Narodnom pozorištu su otkazane do kraja januara, pa tako i premijera mjuzikla "Neki to vole vruće", saopštili su iz ovog teatra. Prethodno je, u četvrtak, zbog nepovoljne epidemiološke situacije u tom gradu otkazan i novogodišnji koncert Srpske omladinske filharmonije, a pod sloganom "Pobeda nad koronom", koji je ranije izazvao burne reakcije javnosti.

Prvo izvođenje „Neki to vole vruće“ po istoimenom filmu iz 1959. godine u režiji Aleksandra Marinkovića bilo je zakazano za 21. januar. Dan ranije se očekivala pretpremijera, a planirano je bilo da se izvodi i 22. i 23. januara. Ovo je drugo otkazivanje premijere ovog mjuzikla koja je trebalo da se odigra krajem 2021. godine ali je pomerena zbog, kako je navedeno, bolesti glumaca. Nov termin se očekuje tokom februara.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, i sve predstave Pozorišta lutaka u Nišu, kao i programi drugih ustanova koji je trebalo da budu održani u ovoj ustanovi, biće odloženi po preporuci Gradskog štaba za vanredne situaciji.

Ranije ove nedelje, tradicionalni novogodišnji koncert Srpske omladinske filharmonije „Naissus“, čiji je pokrovitelj Grad Niš, a pod sloganom „Pobeda nad koronom“, koji je izazvao burne reakcije javnosti, otkazan zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Na ulicama u Nišu su još početkom godine postavljeni plakati kojima se najavljuje koncert pod sloganom „Pobeda nad koronom“, pa su se javile i burne reakcije na društvenim mrežama jer se Srbija i dalje bori sa virusom.

Upravo zbog loše epidemiološke situacije u tom gradu, koncert je, rekao je dirigent Zoran Andrić, odložen. „Odložen je iako sam ja Gradskom štabu juče predao takav plan da kao da ulazite u kovid bolnicu kod nekog, tako sam osmislio da se poštuju sve mere“, rekao je Andrić.

Novi termin koncerta bi trebalo da bude, kaže, 27. marta. Koncert je trebalo da bude održan 16. januara u hali „Čair“. Plakat na kome su imena izvođača sličan je onome od ranijih godina, ali ovaj je sadržao i natpis „Pobeda nad koronom“, pa su se javile i ironične reakcije na društvenim mrežama. Maestro Andrić, koji je i kumovao nazivu, rekao je da on ima metaforičko i umetničko značenje, pišu Južne vesti.  Pored ovog koncerta, otkazan je i koncert Anđeline za doček srpske Nove godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!