Nakon školaraca Filharmonija sprema koncerte ze bebe

Kultura 31. mar 202315:30 3 komentara
Marko Đoković

Preko 3200 dece posetilo je Beogradsku filharmoniju tokom koncerata za mlađe školarce od 22 – 31. marta, saopšteno je iz ove institucije.

Kako je navedeno, Filharmonijski orkestar je izvodio muziku iz najpoznatijih crtanih filmova, a posebno iznenađenje i zvezda koncerata bio je klavir koji svira sam.

„Pod dirigentskom palicom mladog Vuka Wolkova Popovića, zajedno sa filharmoničarkama Tamarom Marinković Tomić i Slavicom Perić u ulozi naratorki, a prema scenariju Nikole Zavišića, orkestar je izvodio muziku iz antologijskih animiranih ostvarenja. Tokom šesnaest koncerata školarci su slušali melodije iz „101. dalmatinca”, “Porodice Kremenko”, “Toma i Džerija”, “Inspektora Gedžeta”, “Aladina”, “Kralja lavova”. Finale programa posvećeno je čudu tehnologije i nesvakidašnjem klaviru koji sam svira! Školarci su se oduševili instrumentom poslednje generacije – Stenvej Spirio r, kome se dirke same pokreću. Ovaj specijalni klavir, razbuktao je dečju maštu pa su smatrali da je za zvuk koji dolazi iz njega zaslužan dobar duh i magični plašt“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će nakon ciklusa koncerata za školarce, Beogradska filharmonija dočekati bebe za koje će svirati od 10-13. aprila, ponovo pod palicom Vuka Wolkova Popovića, kao i da se edukativni programi u filharmonijskoj sezoni završavaju posetom tinejdžera i specijalnim programom a za njih koji se planira za kraj maja.

Komentari (3)

Vidi sve komentare