Nenadu Jezdiću Gran-pri „Naisa“ za ulogu u filmu „Vikend sa ćaletom“

Kultura 27. avg 202122:15 > 22:2624 komentara
N1

Najznačajnija nagrada Filmskih susreta u Nišu, Gran-pri "Naisa" za najboljle glumačko ostvarenje na festivalu, dodeljena je Nenadu Jezdiću za ulogu u filmu "Vikend sa ćaletom", reditelja Miroslava Momčilovića u produkciji United Media.

Uz festivalske nagrade i tradicionalni vatromet završeni su 56. Filmski susreti u Nišu koji su se od 20. avgusta održavali na Letnjoj pozornici, prenose Južne vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

Jezdić je primajući nagradu rekao da je „srećan, ponosan ali ne i gord“.

„Moja radost i moja sreća bi ove večeri bili bi čin sebičluka i egoizma, a da se večeras sa posebnom zahvalnošću ne setim svih ljudi koji su radili film „Vikend sa ćaletom“, izjavio je Jezdić.

On se posebno zahvalio piscu, scenaristi i reditelju Miodragu Momčiloviću i partneru iz filma, glumcu Branku Vidakoviću.

„Cara Konstantina“ dobio je Milan Marić za ulogu Tome Zdravkovića u filmu „Toma“, dok je „Caricu Teodoru“ za ulogu Silvane Armenulić u istom filmu dobila glumica Tamara Dragićević.

Po mišljenju žirija, najbolju debitansku ulogu ostvario je Vukašin Jovanović, za ulogu u filmu „Ne igraj na Engleze“.

Na svečanoj dodeli nagrada, već po tradiciji dodeljena je i posebna nagrada „Milorad Mandić Manda“ za najbolje ostvarenu komičnu ulogu u filmovima u prethodnoj godini, a ona je ove godine pripala Gordanu Kičiću za ulogu u filmu „Realna priča“.

U konkurenciji za nagrade na ovogodišnjim Filmskim susretima bili su glumci koji su glumili u 11 filmova.

Ove godine o nagradama je odlučivao žiri koji su činili glumci Branislav Tomašević i Svetislav Bule Goncić, kao i predsednica Ljiljana Dragutinović.

Nakon dodele nagrada i muzičkog performansa pred publikom na Letnjoj pozornici poslednje festivalske večeri, nakon svečanog zatvaranja, kao gostujući filmovi biće prikazani dokumentarac “Glumčina” Vladimira Ristića i epizoda dokumentarno-igrane serije “Branilac” u režiji Jelene Svetličić i Gojka Despotovića.

Komentari

Vaš komentar