Nova humanitarna akcija ekipe filma „Čuvari formule“

Kultura 06. dec 202314:13 0 komentara

Ekipa filma „Čuvari formule“ nastavlja lančanu reakciju humanosti i poziva sve ljude velikog srca, pojedince i kompanije, da se pridruže ovoj kampanji. Od 5. do 20. decembra novac od svake kupljene bioskopske ulaznice biće namenjen za nabavku novogodišnjih paketića deci bez roditeljskog staranja u domovima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Nakon veoma uspešne akcije dobrovoljnog davanja krvi i upisa u Registar davalaca matičnih ćelija koju je ekipa „Čuvara formule“ prošle nedelje zajednički organizovala sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, uoči predstojećih praznika želimo da nastavimo niz ljubavi i da pažnju usmerimo ka najmlađoj publici, saopštila je ekipa filma.

„Po završetku akcije, praznični paketići biće dostavljeni korisnicima domova u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a ujedno će im biti organizovane i bioskopske projekcije dečijih filmova“, stoji u saopštenju.

Pročitajte još:

Film „Čuvari formule“, reditelja Dragana Bjleogrlića koji govori o humanosti i empatiji, do sada je pogledalo više od 250.000 gledalaca širom Srbije i regiona.

Glavna linija filma prati istinitu priču o akcidentu u Vinči 1958. godine u kojem su ozračeni mladi jugoslovenski naučnici. Po odluci državnog vrha tadašnje SFRJ njihovo lečenje organizovano je u na klinici Kiri u Francuskoj. Ova jedinstvena filmska priča rađena je po bestseleru Gorana Milašinovića „Slučaj Vinča“, a nakon velikog uspeha na međunarodnim festivalima u Lokarnu, Sarajevu, Skoplju, Talinu i Istanbulu u bioskopima se prikazajuje od oktobra ove godine.

Glumačku podelu čine Radivoja Raša Bukvić, kao i proslavljeni francuski glumci Aleksis Manenti, Olivie Bartelemi i Ane Sara. Direktora instituta Vinča Pavla Savića igra Predrag Miki Manojlović, a šefa državne bezbednosti SFRJ Leku Rankovića – Dragan Bjelogrlić. Uloge mladih jugoslovenskih naučnika reditelj je dodelio Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković i Ognjenu Mićoviću.

Iza ovog originalnog filmskog projekta stoje produkcijske kuće CobraFilm i United Media, uz podršku Euroimages, Creative Europe Media, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Filmskih centara Srbije, Crne Gore, Slovenije i Severne Makedonije, a bioskopska distribucija je poverena kompaniji Art Vista.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!