Nova sezona BDP-a pod sloganom „Zašto želiš da budeš čovek“

Kultura 28. dec 202021:38 0 komentara
n1

Beogradsko dramsko pozorište predstavilo je deset projekata za 2021. Upravnik pozorišta Jug Radivojević rekao je da će se naredna sezona u BDP-u odvijati pod sloganom "Zašto želiš da budeš čovek".

Među najavljenim predstavama su i Brehtov „Baal“ u režiji slovenačkog reditelja Dijega de Brea, „Tiho teče Misisipi“, u režiji Ivice Buljana, a po tekstu Vladimira Tabaševića i „Cement Beograd“, reditelja Sebastijana Horvata.

Govoreći o predstavama planiranim za 2021, glumci su istakli da je Beogradsko dramsko pozorište u protekloj godini pokazalo izuzetnu odgovornost i hrabrost.

„Zahvaljujući upravi pozorišta koja je našla mehanizme i osigurala bezbednost publike, najveći deo sezone smo igrali, ali ono što je još važnije kada je skroz bilo nemoguće da se igra, mi smo nastavili da proizvodimo – ima nečeg čarobnog u praznom pozorištu kada se radi nešto što je uzbudljiv projekat, nešto što je inovativno, savremeno, moderno, i pre svega glumački uzbudljivo“, kazao je glumac Pavle Pekić.

„S obzirom na to, kako smo i najavili, koje komade radimo, koji reditelji rade u BDP-u i koliko toga planiramo, ako nas opet ne omete korona ili nešto slično koroni, možemo da očekujemo ozbiljnu sezonu“, dodaje glumica Vesna Čipčić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!