Novi Sad će posvetiti skulpturu Mitru Subotiću Subi, raspisan poziv za rešenje

Kultura 21. jul 202215:341 komentar
M. Pudić

Fondacija "Novi Sad - Evropska prestonica kulture" raspisala je javni poziv za idejno vajarsko - arhitektonsko rešenje izgleda skulpture posvećene pioniru elektronske muzike u Srbiji Mitru Subotiću Subi.

U saopštenju se navodi da će skulptura biti postavljena na „Subinom platou“, na ulazu u Limanski park, i to kao zajednička inicijativa fondacija „Mitar Subotić Suba“ i „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

„Skulptura će upotpuniti umetnički prostor na Subinom platou, na kojem je od ove godine postavljena prva galerija na otvorenom u Novom Sadu, čime je započeta nova praksa izlaganja umetničkih zastava“, navodi se u saopštenju Fondacije.

Rok za prijave na javni poziv je 7. septembar, a poziv je otvoren za stručnjake iz oblasti arhitekture, primenjene ili likovne umetnosti, čiji će zadatak biti da na kreativan način naprave osvrt na stvaralaštvo velikog umetnika.

Mitar Subotić Suba bio je jedan od najpriznatijih muzičkih producenata i pionir elektronske muzike u nekadašnjoj Jugoslaviji, ali i Latinskoj Americi. Komponovao je muziku za filmove, pozorišne predstave, balet, televizijske emisije, reklame, kao i špice za Radio Novi Sad.

Komentari

Vaš komentar