Novogodišnja izložba i aukcija Arte galerije

Kultura 08. dec 202212:511 komentar
Izvor: Predrag Peđa Milosavljević, Dubrovnik, 1967.

Arte galerija za kraj godine organizovala je tradicionalnu novogodišnju aukciju, 17. po redu.

Poslednje tri godine aukcija galerije Arte se održava online, na digitalnoj platformi www.aukcije.arte.rs. Ovogodišnja aukcija traje do 15. decembra. Platforma je aktivna od 1. decembra.

U četiri izlagačka prostora galerije ARTE (Andrićev venac 12, Andrićev venac 4, Kralja Milana 3 i Kralja Milana 48) publika će imati priliku da poseti aukcijsku izložbu gde su zastupljena dela najznačajniji jugoslovenskih i srpskih umetnika XX i XXI veka.

Sam izbor dela čini heterogenu grupu visoke umetnosti, pažljivo segmentirane u tematske i stilske celine. Biće predstavljena dela različitih umetničkih pravaca, od akademizma i intimizma, preko ekspresionizma i enformela, kao i dela postmoderne poetike.

Živorad Nastasijević, Ivan Radović, Milan Konjović, Marko Čelebonović, Peđa Milosavljević, Miodrag Dado Đurić, Ljuba Popović, Vladimir Veličković, Mića Popović samo su neka od velikih imena umetničke scene našeg podnevlja, a takođe u ponudi su i dela savremene umetnosti aktuelnih autora kao što su: Saša Pančić, Vasa Mihić, Nebojša Bežanić, Dušan Otašević i mnogi drugi.

Oni koji nisu u prilici da posete izložbu, fotografije i podatke o delima, kao i kataloge u elektronskoj formi mogu pogledati na sajtovima Arte galerije: aukcije.arte.rs

Komentari

Vaš komentar