Obnovljen mural Dragoljuba Đuričića na trasi Beogradskog maratona

Kultura 18. jan 202212:348 komentara
Screenshot/facebook.com/Belgrade.Marathon

Obnovljen je mural posvećen poznatom bubnjaru Dragoljubu Đurićiću, oslikan u tunelu ispod Brankovog mosta, gde je, sa svojim bubnjarima, godinama dočekivao i bodrio učesnike maratona u Beogradu, a mural je neko vreme bio naružen.

„Svi koji su u prethodnih deset godina učestvovali na Beogradskom maratonu, sa radošću su dotrčavali do čuvene prve muzičke stanice, gde ih je čekao Dragoljub sa svojom grupom bubnjara, a onda ih je odatle ispraćao udahnuvši im dodatnu snagu i energiju koja ih je nosila kilometrima daleko“, saopštio je Beogradski maraton.

Međutim, neko je, u međuvremenu, bio naružio mural posvećen jednom od najboljih bubnjara sa ovih prostora i heroju Beogradskog maratona.

„Mi smo ga, upravo, obnovilii i radosni smo što će učesnike 35. Beogradskog maratona 15. maja 2022. godine, Dragoljub i dalje dočekivati i svojim širokim osmehom ih bodriti i ispraćati na dalek put“, poručili su iz Beogradskog maratona.

Kako se podseća, mural posvećen Đuričiću, koji je preminuo od korone u martu prošle godine, oslikan je u maju, uz poruku „Uvek ćeš biti u našim srcima i deo Beogradskog maratona“.

Komentari

Vaš komentar