Organizatori: „Malkovič i ekipa vrlo uzbuđeni uoči igranja na Feliks Romulijani“

Kultura 05. avg 202213:48 > 13:52 7 komentara

Džon Malkovič i njegova ekipa njegova vrlo su uzbuđeni oko dolaska na Feliks Romulijanu i igranja predstave na takvom mestu, rekla je danas direktorka Artlink festivala Jovanka Višekruna Janković najavljujući gostovanje američkog glumca u ponedeljak u Zaječaru.

Američki glumac Džon Malkovič gostovaće na Feliks Romulijani kod Zaječara, u ponedeljak. On će u okviru svoje evropske turneje, zajedno sa orkestrom Bečke akademije i Vroclavskim baroknim orkestrom, izvesti „Paklenu komediju – Ispovesti serijskog ubice”. To je predstava koja spaja – jednog glumca, barokni orkestar i soprane, u priči o serijskom ubici, pesniku i novinaru Džeku.

Događaj se odvija u okviru Zaječarskog kulturnog leta, a najavili su ga organizatori ArtLink festival, Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović” i Narodni muzej Zaječar.

„Iskreno se nadam da će to biti izuzetan doživljaj, i zbog umetničkog kvaliteta cele predstave i izvođača, kao i zbog izuzetnosti mesta na kojem se cela ova predstava odigrava.

Malkovič se pre više od deset godina pojavio u “Paklenoj komediji” autora i reditelja Mihaela Sturmingera (Michael), u kojoj igra glavnu ulogu serijskog ubice, pesnika i novinara Džeka. U aktuelnoj postavci pridružuju mu se umetnici iz Beča i Vroclava, među kojima su dirigent Martin Haselbek (Haselboeck) i soprani Čen Reiz (Chen Reiss) i Suzan Langbain (Susanne Langbein). Haselbek je birao muziku za predstavu koja obuhvata arije Mocarta, Baha, Hajdna, Bokerinija, Betovena, Gluka i Vebera.

Spektakl na Feliks Romulijani organizuju Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović” i Narodni muzej Zaječar, uz pokroviteljstvo gradskih vlasti Zaječara.

Komentari (7)

Vidi sve komentare