Otkazan Ostermajer na Bitefu zbog epidemiološke situacije u Srbiji

Kultura 12. sep 202122:05 komentar
Promo / Bitef

Učešće berlinskog Šaubine teatra predstavom “Neprijatelj naroda” u režiji slavnog Tomasa Ostermajera na 54/55. Bitefu u Beogradu, planirano za 19. septembar, otkazano je zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji, saopštili su organizatori.

Bitef je izrazio žaljenje zbog otkazivanja izvođenja predstave “Neprijatelj naroda”, uprkos ogromnim naporima i svog tima i samog Šaubin teatra da do toga ne dođe.

“Činjenica je da se epidemiološka situacija u zemlji pogoršava iz dana u dan i da je Srbija ponovo na listi visokorizičnih područja mnogih svetskih zemalja. Zbog toga gostovanje ovako velikog ansambla nije bilo moguće realizovati u takvim uslovima”, saopštio je Bitef.

Izvođenje predstave “Neprijatelj naroda” bilo je planirano za 19. septembar na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, u okviru glavnog programa dvostrukog 54/55. Bitefa, koji će biti otvoren 15. septembra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu predstavom “Tragovi” belgijskog koreografa Vima Vandekejbusa i njegove trupe Ultima vez.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ranije je već otkazano i učešće slovenačke predstave “Pluća” mladog i renomiranog autora Žige Divjaka, a umetnički direktor i selektor Bitefa Ivan Medenica i direktor Miloš Latinović izrazili su nadu da će na tome i ostati.