Otvorena 12. Nušićijada u Ivanjici

Kultura 27. avg 202120:04 5 komentara
Tanjug/Glas Zapadne Srbije/Ivan Nikolić

Ministarka Tatjana Matić otvorila je 12. ivanjički festival kulture, humora i zabave "Nušićijadu".

„Iako je Branislav Nušić rođen u Beogradu, Nušićijada je rođena u Ivanjici. Posebnost i značaj manifestacije međunarodnog odziva kao što je Nušićijada, ogleda se pre svega u dugoj tradiciji negovanja sećanja na Branislava Nušića i njegova nenadmašna dela, ali takođe i u naporima lokalne zajednice, koja posvećeno i ponosno godinama razvija festival i predstavlja svoj nacionalni i kulturni identitet. Želim vam uspešan festival i uživanje u trodnevnom prazniku humora i veselja“, rekla je Matić, prenosi Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ona je istakla da je ivanjički kraj turistički dragulj Srbije i pionir u seoskom turizmu, a ovaj kraj je prepoznao i UNESKO, koji je planinu Goliju uvrstio u jedini prirodni rezervat biosfere u Srbiji.

Tanjug/Glas Zapadne Srbije/Ivan Nikolić
Tanjug/Glas Zapadne Srbije/Ivan Nikolić
Tanjug/Glas Zapadne Srbije/Ivan Nikolić
Tanjug/Glas Zapadne Srbije/Ivan Nikolić

„Svesni prirodne, ali i kulturno-istorijske vrednosti ovog kraja, MTTT teži unapređenju kvaliteta turističke i kulturne ponude ovog podneblja. U periodu od 2015. do 2021. godine, uloženo je 34.180.000 dinara za različite infrastrukturne i projekte promocije, manifestacije i edukacije”, dodala je.

Pri dolasku na ”Nušićijadu”, Matić je zajedno sa predsednikom opštine Momčilom Mitrovićem obišla kovid-19 punkt postavljen na ulasku u grad, na kome se proveravaju potvrde o vakcinaciji, PCR ili antigenski testovi, a moguće je i testirati se u obližnjem Domu zdravlja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare