Ovacije na premijeri opere „Vladimir i Kosara“

Kultura 29. mar 202209:39 0 komentara
Vladimir Veličković

Na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu u ponedeljak uveče izvedena je svetska premijera opere Vladimir i Kosara kompozitora i libretiste Stevana Divjaković.

Stojećim ovacijama pozdravljeni su glavni protagonisti Stevan Karanac u ulozi Vladimira, Darija Olajoš Čizmić u ulozi Kosare, Vasa Stajkić i ulozi Samuila, Branislav Stankov u ulozi Vladislava, Nikola Basta u ulozi Radovana, Maja Andrić kao Mara, celokupan hor, balet i orkestar pod vođstvom maestra Diana Čobanova, saopštilo je Profesionalno udruženje baleta Srbije.

Onirična režija i scenografija Aleksandra Nikolića napeto je vodila publiku kroz svet sna, košmara i vizije. Virtuozna koreografija Aleksandra Ilića, opulentna kostimografija Senke Ranosavljević, izuzetna kreacija svetla Marka Radanovića doprineli su prvom izvođenju vrhunskog umetničkog dela Stevana Divjakovića čija je opera velika istorijska – filozofska freska u Šekspirovom maniru o osveti, borbi za vlašću, ljubomori, žrtvovanju i ljubavi.

Naredna izvođenja ovog dela zakazana su za 29. marta, a u aprilu na repertoaru predstavu možete pogledati 9. i 27. aprila. Učestvuju Hor, Orkestar i Balet SNP-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!