Ovacije za Mišu Radivojevića na kraju Beldoksa, nagrada publike za „Kako biti Slobodan?

Kultura 30. maj 202412:06 0 komentara
Filip Olćan

Projekcijom dokumentarnog filma o doajenu srpske i jugoslovenske kinematografije, Miši Radivojeviću – „Film je promenio svet“ u režiji Darka Bajića i Siniše Cvetića, zatvoren je 17. Beldocs festival.

U ime Delegacije Evropske unije u Srbiji, nagradu publike, za Najbolji evropski film uručio je Ambasadora i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Emanuel Žiofre – Nikoli Poliću za film „Kako biti Slobodan?“

Filip Olćan

Izuzetno uspešno 17. izdanje Beldocsa, beogradskoj publici i ljubiteljima dokumentarnih filmova, donelo je najbolja ostvarenja iz celog sveta, a za nekoliko filmova bile su rasprodate ulaznice. Zato će četiri najgledanija filma biti prikazana u okviru programa Beldocs na Bis, u četvrtak i petak (30 i 31. maja 2024.) u Art bioskopu Kolarac.

Filip Olćan

Danas, u četvrtak, 30. maja u 18.00 časova biće prikazan film – „Kroz grobove vetar duva“, Trevisa Vikersona, dok je u 20.30 “Saundtrek za prevrat”, Johana Grimonprea, a sutra, u petak, 31. maja u istim pterminima, na programu su fimovi „Holivudgejt“, Ibrahima Našata i „Agent sreće“ rediteljskog dua Aruna Bataraja i Dorotije Zurbo.

Filip Olćan

Kao i prethodnih, Beldocs je i ove godine publici omogućio da pogleda jedan broj filmova iz udobnosti svog doma. Beldocs online biće dostupan od 30. maja od 00.00 do 7. juna do 23.59.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!