Pavlović: Pozorište „Boško Buha“ prodato u potaji ispod cene

Kultura 22. mar 202313:14 8 komentara
N1

Šef odbornika Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je da je prodaja prostora koje koristi pozorište "Boško Buha" na Trgu Republike, obavljena "u tajnosti" jer, kako je rekao, uprava pozorišta nije o tome obaveštena.

Pavlović je kazao da zbog „nezakonite rasprodaje gradske imovine moraju krivično da odgovaraju Siniša Mali, Goran Vesić i Aleksandar Šapić“.

Povezane vesti

„Posle simbola Beograda kao što su Centar Sava, palata Beograđanka i Geneks kula, saznajemo da je prodaja zgrade na Trgu Republike, u kojoj se pozorište ‘Boško Buha’ nalazi od 1950. godine, izvršena još 2017. godine na netransparentan način“, naveo je Pavlović, a prenela Narodna stranka.

Ocenio je da od preuzimanja vlasti u Beogradu 2014, Srpska napredna stranka sprovodi politiku „uništavanja i rasprodaje gradske imovine“.

„Rekonstrukcija pozorišta počela je 2014. godine, ali do danas nije završena. Rekonstrukcija je bila samo povod kako bi se pozorište privremeno preselilo i kako bi se omogućila predaja prostora novom vlasniku, i to je učinjeno 2017. godine“, rekao je Pavlović.

Dodao je da je 2017. u Katastru izvršeno preknjiženje vlasnika prostora tako što je kao vlasnik najpre upisana firma „Rubin“ iz Kruševca, a zatim firma „Butik“ iz tog grada.

„Te firme su povezane sa licima koja su nedavno kupila Geneks kulu, takođe pod sumnjivim okolnostima i ispod tržišne cene“, naveo je šef odborničke grupe Narodne stranke.

Glumci teatra „Boško Buha“ i više opozicionih stranaka negodovali su zbog najave da će usled „imovinsko-pravnih problema“ pozorište preći u novi prostor u Beogradu na vodi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare