Pet najboljih pesama svih vremena, prema izboru Jelene Tomašević

Kultura 15. jun 202407:32 17 komentara
Ivan Dinić/Nova.rs

Pop zvezda Jelena Tomašević, koja je nedavno izdala album "Iskrena", u okviru rubrike N1 "Pet najboljih pesama svih vremena" odabrala je numere koje, prema njenom mišljenju, zaslužuju da se nađu u ovoj kategoriji.

Ove je pesme odabrala Jelena Tomašević:

1. „I Will Always Love You“, Vitni Hjuston

Zauvek najomiljenija Vitni Hjuston koja je maestralno izvela ovu pesmu, a sa kojom sam pobedila na takmičenju 3k-dur 2002. godine.

2. „Zlatni dan“, Bisera Veletanlić

Pesma koja je postala evergreen u izvođenju sjajne Bisere Veletanlić, a ja sam imala sreću da na 3k-duru upoznam čuvenog Kornelija Kovača sa kojim sam započela saradnju upravo ovom pesmom, kojom smo trijumfovali na beloruskom festivalu u Vitjebsku.

3. „Vivo per lei“, Andrea Bočeli

Imala sam ogromnu čast da nastupim kao pop gošća na koncertima maestra Andree Bočelija u Beogradu i Abu Dabiju, gde smo izveli dve njegove božanstvene pesme „Vivo per lei“ i „Canto della terra“. Osećaj koji se zauvek pamti. A tako je svaki put kada čujem ovu pesmu.

4. „Earth Song“, Majkl Džekson

Majkl Džekson je uvek bio ispred svog vremana pa tako i u ovoj pesmi kojom nas je upozoravao šta sve može da se desi ukoliko ne vodimo računa o našoj planeti, ali i ukoliko se ne čuvamo međusobno. Sećam se da sam bila oduševljena i ovim spotom kad sam ga videla.

5. „Ti si mi u krvi“, Zdravko Čolić

Zdravko Čolić je nas legendarni pevač i srećna sam sto sam njegov savremenik. Omiljeni je pevač svih generacija, a ova pesma je odavno postala pesma za sva vremena.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare